CHP Doğu Masası sahada: 24 kente özel çalışma yapılacak, Şırnak, Hakkari ve Muş’ta katılım törenleri olacak

Yerel seçimlerdeki başarısını genel seçimlere taşımak isteyen CHP’de 24 ili kapsayan 'Doğu Masası' da sahada. Temmuz başında Hakkari, Şırnak ve Muş’ta partiye yeni katılım törenleri yapılacak.

CHP Esnaf Masası, Siirt, Bitlis, Bingöl ve Muş'u ziyaret etmişti.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehirde belediye başkanlığını kazanan CHP bu başarısını genel seçim başarısına çevirmek için çalışmalara hız verdi. 'Ekonomi Masası'ndan 'Esnaf Masası'na ayrı birimler halinde yürütülen çalışmaya 'Doğu Masası' da eklendi.

CHP yönetimi milletvekili çıkarılamayan illerde gücü arttırmak, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya gibi büyük illerde milletvekili sayısını yükseltmek, parti oylarının çok düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu’da örgütsel kapasiteyi genişletmek için bir dizi çalışma başlattı. Pandemi nedeniyle dönem dönem sekteye uğrasa da çok sayıda milletvekili, Parti Meclisi üyesinin oluşturduğu yaklaşık 40 kişilik ekipler ocak ayından bu yana Türkiye’yi dolaşıyor.

6 AYDA 40 KİŞİLİK EKİPLERLE 11 KENT ZİYARETİ YAPILDI

CHP’li yetkililerden alınan bilgiye göre saha çalışması Aksaray ile başladı. Sırasıyla Uşak, Afyon, Kocaeli, Isparta, Karabük, Yalova, Kars, Çankırı, Konya, Erzurum ile devam etti. Önümüzdeki günlerde Niğde, Sakarya, Kayseri, Rize ve Bayburt ziyaretleri yapılacak. Pandemi tedbirleri kalkacağı için bu ziyaretler gelecek aylarda daha da artacak.

Ekonomi Masası adına yapılan ziyaretlerde işçi ve işveren sendikası temsilcileri, sanayi-ticaret odaları, dernek ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapılıyor, ayrıca esnaf ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Esnaf Masası da il ve ilçeleri ziyaret ediyor. Esnafın sorunları dinlenerek rapor haline getiriliyor. Ayrıca CHP’nin oylarının az olduğu illerde de en az iki gün süren programlarda esnaf ziyaretleri, kahvehane toplantıları yapılıyor, kanaat önderleri ile bir araya geliniyor.

ÇOK SAYIDA ARAPÇA, KÜRTÇE, ZAZACA BİLEN PARTİLİ YER ALACAK

CHP’de yürütülen bir diğer çalışma ise Doğu ve Güneydoğu Masası. Parti içinde 'Doğu Masası' olarak nitelendirilen birim 24 il üzerinde çalışma yapıyor. Birimde Parti Meclisi ve milletvekillerinden oluşan 7’şer kişilik ekipler halinde yaklaşık 40 kişi görev alıyor. Doğu Masası’nda görev alanlar arasında çok sayıda Arapça, Kürtçe ve Zazaca bilen partilinin yer aldığı, yapılan ve yapılacak ziyaretlerde bölgede yaşayan insanların dilini konuşmak önemli olduğu için bunun özellikle tercih edildiği ifade ediliyor.

Doğu Masası kapsamında da illere ziyaretler yapılmaya başlandı. “Partinin örgütsel kapasitesini artırmak” amacıyla başlatılan özel çalışma için, “Bölgedeki 24 ilde toplam 8 milletvekilimiz var. Örgütlülüğümüzde zayıflıklar var. Birçok ilde potansiyelimizin de çok altındayız. 31 Mart’ta siyasette bir kırılma yaşandı. Tekrarlanan 23 Haziran İstanbul seçiminde de daha güçlü bir değişim umudu doğdu. Belediyelerdeki değişimin ardından geçen 2 yılın sonunda da memnuniyetin sürdüğünü hatta arttığını görüyoruz. Batıda elde edilen başarı önemli, ancak yeterli değil. Tüm bu gelişmelerin sonrasında bölgede de oluşan bir sempati var. Bunu örgütlenmeye çevirmek bizim elimizde” deniliyor.

'CHP POLİTİKALARINI ANLATACAĞIZ'

Yapılan çalışma “Kürt sorununda yeni bir söylem de olacak mı?” sorusunu beraberinde getiriyor. Ancak parti yöneticileri CHP’nin bu konuda en çok çalışmış, raporlar hazırlamış, önerilerde bulunmuş bir parti olduğuna dikkat çekerek, “Yeni bir söylem yok. Partimizin politikalarını anlatıyoruz. Batıda ne söylüyorsak onu söylüyoruz. Ekonomi, iş, aş, demokrasi, özgürlük, adalet diyoruz. Dil ve kimlik konusunda tutumumuz da ortada. Tüm Türkiye’de ortak gelecek umutlarının yeşermesini istiyoruz” değerlendirmesi yapılıyor.

KATILIM TÖRENLERİ YAPILACAK

Ağrı, Elazığ, Diyarbakır ve Van il yönetimlerinin yenileneceği bölgedeki çalışma kapsamında il ziyaretleri başladı. Temmuz ayı başında Şırnak, Hakkari ve Muş’a gidilecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katılacağı ziyaretlerde kanaat önderleriyle toplantılar, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra partiye katılım törenleri yapılması bekleniyor.

Rawest Araştırma’nın yaptığı ankete göre CHP’nin 2018 seçimlerinde bölgede yüzde 2 civarında olan oyu geçen 3 yılda 3 kat artış gösterdi.