CHP Bolvadin İlçe Başkanı: Eber Gölü'ndeki yangınlar bilinçli

Afyonkarahisar’daki Eber Gölü'nde dün gece, son bir ayda üçüncü kez yangın çıktı. CHP Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel, “Eber Gölü'nün bilinçli olarak yakıldığı ortadadır. Bu ihaneti yapan kişi ve kişilerin tespit edilerek yargı önüne çıkarılmaları mutlak şarttır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

AFYONKARAHİSAR - Kamış üretimi ile ünlü Afyonkarahisar'daki Eber Gölü’nde 8 Aralık ve 13 Aralık'taki yangınlardan sonra dün gece bir yangın daha çıktı. Suların çekildiği kısımlarda meydana gelen yangınlar göldeki kamışlık alanlara büyük zarar verdi.

'GÖLDEKİ YANGINLAR DOĞAL YAŞAMI DA ETKİLEDİ'

Ömer Çengel

Dün akşam saatlerinde çıkan yangının ardından açıklamalarda bulunan CHP Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel, “12 Ocak 2021 Salı günü Eber Gölü'nde birden çok yerde çıkan yangın sonucu gölün Bolvadin ve Çay kısmının büyük bir bölümü hasar gördü. Bu yangının bilinçli olarak çıkarıldığı aşikardır. Havanın fırtınalı olması, çok hızlı yayılmasına sebep olmuştur. Çıkarılan bu yangınlar göldeki doğal yaşamı da ciddi anlamda etkilemiştir. Bu yangın ile birlikte gölde birçok canlı türü yanarak telef olmuştur” dedi.

'BU YANGINLAR BİLİNÇLİ'

Yangınlara sebep olan kişi ya da kişilerin tespit edilerek yargılanmaları gerektiğini ifade eden Çengel, “Bolvadin ve Çay ilçelerinde geçimini Eber Gölü'nden sağlayan vatandaşlarımız için de ekonomik anlamda çok büyük kayıp olmuştur. Gölün bilinçli olarak yakıldığı ortadadır. Bu ihaneti yapan kişi ve kişilerin tespit edilerek yargı önüne çıkarılmaları mutlak şarttır. Gölün bir kısmının bataklık olmasından dolayı Bolvadin İtfaiyesi'nin de müdahale etme şansı çok az seviyede olmuştur” diye konuştu. (DUVAR)