CHP Bolu'da kampa girdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bolu Abant’ta; yapılan “CHP TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı” ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP TBMM Grubu 27'nci Dönem 4'üncü Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, Bolu'da başladı. 2 gün sürecek toplantıda, ekonomi ve dış politika sunumlarının yanı sıra milletvekilleri de yeni döneme ilişkin görüş ve önerilerini paylaşacak.

Bolu'da otelde düzenlenen ve ekonomi ile dış politika sunumlarının yanı sıra milletvekillerinin de yeni döneme ilişkin görüş ve önerilerinin alınacağı, 2 gün sürecek toplantının açılışında Grup Başkan Vekili Engin Altay konuştu. Oğuzhan Aslitürk'ün cenazesi nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıya saat 14.30'dan itibaren katılacağını söyleyen Altay, öncesinde sunumlar ve diğer gündem maddeleri ile devam edeceklerini dile getirdi. Altay, Asiltürk'ün ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Toplantının ilk oturumunun ardından bir basın toplantısı da yapan Altay, “CHP, bin 907 adet kanun teklifi verdi. Bir tanesi bile, bırakın TBMM Genel Kurulu’na inmeyi, komisyonlarda görüşülmedi. 83 kanun teklifi, kanun haline geldi. Biz maalesef bunun 62 tanesini Anayasa’ya aykırılıktan dolayı yüksek mahkemeye taşımak zorunda kaldık. Muhalefetin haklarının verimli kullanılması noktasında değerlendirmeler yapıyoruz” dedi.

 

Altay, şöyle konuştu:

PARLAMENTER SİSTEM, EKONOMİK BUHRAN VE ROTASIZ DIŞ POLİTİKA TEMEL ÇALIŞMAMIZ: Çalışmalarımız bizim her yasama yılı başında yaptığımız hazırlık, değerlendirme toplantısı olarak planlandı. Bu çalışma ve değerlendirme toplantısını, ‘İkinci Yüzyıla Doğru, Doğru Strateji’ temasıyla yapıyoruz. Çünkü cumhuriyetimiz, bir yüz yılı devirecek ve ikinci yüz yıla adım atacak. Demokrasiyle taçlandıramamış olmamız hepimizin ve Türkiye’nin en büyük eksikliğidir. CHP’nin öncelikli hedefi, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak ve aziz milletimizin huzur, refah ve mutluluğunu temin ve tesis etmektir. Kampta; güçlendirilmiş parlamenter sistem, ekonomik buhran ve rotasız dış politika temel çalışma alanlarımızdır. İlgili arkadaşlarımız sunumlar yapıyor, yapmaktalar. Ayrıca, 27. dönemin bizce son yasama yılına girerken, 5. yasama yılına girerken; TBMM’deki planlamalarımızı da değerlendirme imkânı bulacağız. Sayın milletvekillerimiz Anadolu’yu karış karış gezdiler, geziyorlar, gezecekler. İzlenimleri, yaptıkları tespitleri, vatandaşlarımızın taleplerini bugün ve yarın hem Sayın Genel Başkan’ımıza hem MYK’ya, hem de bize nakledecek. Milletimizin sorunlarının çözümü noktasında, TBMM Genel Kurulu’nda çaba ve gayretlerimizi daha yoğun bir şekilde sürdüreceğiz.

KANUNLAŞAN 83 TEKLİFİN 62’SİNİ YÜKSEK MAHKEMEYE TAŞIMAK ZORUNDA KALDIK: Şu ayıbın da altını çizmek isterim. 27. dönemde CHP, bin 907 adet kanun teklifi verdi, 2018’den 2021’in eylülüne kadar. Bir tanesi bile, bırakın TBMM Genel Kurulu’na inmeyi, komisyonlarda görüşülmedi. CHP’li milletvekilleri, 33 bin soru önergesi verdiler. Yine bir ayıp, 27 bini süresi içinde cevaplanmadı. Uluslararası anlaşmaları kenara koyuyorum. 83 kanun teklifi, kanun haline geldi. Biz maalesef bunun 62 tanesini Anayasa’ya aykırılıktan dolayı yüksek mahkemeye taşımak zorunda kaldık. Bunun için yasama kalitesini, hem muhalefetin haklarının verimli kullanılması ve sonuç alınması konusunda değerlendirmeler yapıyoruz. 5. yasama yılında CHP yine sokakta, mutfakta ne yaşanıyorsa; bütün sorunları TBMM Genel Kurulu’nda gündem yapmaya ve sonuç almak için azami gayret göstermeye devam edeceğiz.

CHP’NİN TEK GAYESİ MİLLETİMİZİN GAYESİ: Sonuç olarak milletvekillerimiz; dolu dolu çıkacaklar, 84 milyonun derdine dermen olmak için TBMM’de bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de azami gayreti gösterecekler. Kimsenin şüphesi olmasın. CHP’nin tek gayesi var, ülkemizin iç barışının tesisi, aziz milletimizin huzurunun, refahının tesisidir. (HABER MERKEZİ)