CHP Bolu İl Başkanı’ndan Tanju Özcan'a tepki: Açıklamaları bizi bağlamaz

Tanju Özcan’a bir tepki de Bolu CHP’den geldi. CHP İl Başkanı Karsu, Suriyelilerin geri dönmesi konusunda Özcan’la hemfikir olsa da suya zam gibi uygulamaları sosyal demokrat değerlere aykırı buluyor.

Google Haberlere Abone ol

BOLU- CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ırkçı söylemleriyle başlayan tartışma sürüyor.

Özcan'ın Suriyeli sığınmacılara yönelik ''Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Gitsinler istiyoruz" sözleri Bolu'daki CHP'lilerin de tepkisini çekti.

Konu hakkında kentin yerel medyasına iki ayrı açıklama yapan CHP İl Başkanı Kazım Karsu, bu açıklamaların birinde “sosyal demokrat olan bir insan, insanlar arasında ayrımcılık yapmaz” dedi.

Makamında görüştüğümüz Kazım Karsu, yerel medyaya söylediklerini tekrarladı ve Gazete Duvar’a şunları söyledi:

'SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞIMIZA AYKIRI'

“Bunları şehrin yerel medyasında anlatmıştım zaten. Belediye Başkanı'nın açıklamaları bizi bağlamaz. Ben de Tanju başkan gibi Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini istiyorum. Ama böyle suyu 10 katına çıkararak olmaz. Zaten işe de yaramaz, bu şekilde gitmezler. Ayrıca bizim sosyal demokrat anlayışımıza da aykırıdır.”

‘BOLU’DA SURİYELİ AZ VE HERKES RAHATSIZ DEĞİL’

“Ben Tanju beyin sadece soruna dikkat çekmeye çalıştığını düşünüyorum. Net rakamı bilmiyoruz ama Bolu'da çok fazla Suriyeli yok. Şehirde herkes onlardan rahatsız da değil. Mesela bazı esnaflar Suriyelileri seviyor, çünkü alışveriş oluyor. İl örgütü de benim gibi düşünüyor. Genel Başkanımız da benim gibi düşünüyor. Partimizin bu konudaki görüşleri bellidir. Ülkemizdeki Suriyelilerin tamamı geri dönmelidir. Ama önce bunun için koşullar oluşturulmalıdır.

CHP bu sorunu iki yılda çözer. Diplomasiyle, Esad'la, bölge ülkeleriyle, küresel güçlerle oturup konuşarak çözeriz. Bizim il örgütü olarak bu konuda özel bir çalışmamız olmadı. Belediyenin bir araştırması çalışması var mı, onu da bilmiyoruz. Tanju bey bu çıkışı yaparken il örgütüne bir şey sormadı. Bizim basın açıklamasından sonra da beni aramadı. Yani bu konuda bir görüşmemiz olmadı.”

KILIÇDAROĞLU DA KARŞI ÇIKMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı bir televizyon programında konu hakkında “Doğru değil, kimseyi susuz ve aç bırakamazsınız. Düşmanınız dahi olsa aç bırakamazsınız. O politik atmosfer içinde, kendi seçim bölgesinin getirdiği politik atmosfer içinde söylemiş olabilir. Ama CHP'nin politikası asla ve asla ırkçı olamaz” cevabını vermişti.