CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül: Yerelde iş birliği olacaktır

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "Yerel seçimin yapısı genel seçimlere benzemez, belirli noktalarda yerel iş birlikleri önem kazanır. Yerelde iş birliği olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ayın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı.

Aydın'da İYİ Parti ve DEM Parti'nin kendi adaylarını çıkarmasına ilişkin şunları söyledi: 

“Biz bir yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimin yapısı genel seçimlere benzemez. Yerel seçimlerde belirli noktalarda yerel iş birlikleri önem kazanır. Bu çerçevede yayınlanan bir anket var. Bu anket ise Metropol firmasının yayınladığı ankette İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun karşısında 3 adayın ismi geçiyor. Murat Kurum, Sayın Cumhurbaşkanı'nın damadı geçiyor, bir de Fatih Belediye Başkanı geçiyor. 3 ankette de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Bayraktar'la arasında 7-8  puan fark var. Diğerleri ile arasında 9-10 puan arasında fark var. Bunun bir ikinci anlamı var. Ekrem İmamoğlu'na kimler oy veriyor. Örneğin İYİ Parti'nin yüzde kaçı oy veriyor. Yine çalışma yapmış Metropol. Bu arada yüzde 87 İYİ Partili seçmen Ekrem imamoğlu'na oy verecek. HDP şimdiki DEM seçmeni nasıl bir şartla 60 civarında civarında oy vereceğini söylüyor.

'YEREL SEÇİMLERİN İSTATİSTİKLERİ FARKLIDIR'

Yerel seçimlerin devrimi farklıdır. Yerel seçimlerin istatistikleri farklıdır. Burada da İYİ Parti'yi saygı ile karşılıyoruz. Tüm Türkiye'de aday çıkaracakları konusunda, bizler şunu diyoruz. Geçtiğimiz 2019'da İYİ Parti ile ittifak yaptık. Millet İttifakı'nı kurduk. 11 tane büyükşehirde seçimi kazandık. Birçok yerde bunlardan 250 ilçede seçimi kazandık. İYİ Parti'de kazandı. Bu ittifakın başarılı olduğunu gördük. Ama arkadaşlar karar vermişler her yerde ayrı ayrı çıkaracaklar. Bu durumda yerelde İYİ Parti'ye oy verenler, HDP'ye oy verenler, AK Parti'ye oy verenler, diğer Saadet Partisi'ne oy verenlerin oylarına talibiz. Büyük bir ihtimalle yerel seçimde en yüksek kazanma şansı olan parti hangisi ise orada oylarını birleştireceklerdir.

'KAZANACAK ADAY ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'DUR'

Aydın genelinde de Cumhuriyet Halk Partisi büyükşehir belediyesi konusunda başarılı bir çalışma yapmıştır. Bu çerçevede büyükşehir belediyesi adayı olan Özlem Çerçioğlu'na diğer partideki arkadaşlarımız kazanacakları için oylarını vereceklerdir. Çünkü kazanacak aday Özlem Çerçioğlu'dur. Başarılı belediye icraatları vardır. Bu nedenle de Cumhuriyet Halk Partisi'nde oylarını birleştireceklerdir. Biz diğer partideki arkadaşların oylarına talibiz. Başka bir yerde örneğin İç Anadolu'da İYİ Partili bir aday önde ise Cumhuriyet Halk Partili seçmene gidip de İYİ Partili seçmene oy vermemesi konusunda bir tercih olmaz diye düşünüyorum. 2019'daki başarıyı tekrarlayacağız diye düşünüyorum. Yerelde iş birliği olacaktır diye düşünüyorum."