CHP Antalya’da kongre takvimi netleşti

Kongre takviminde karmaşa yaşanan CHP Antalya’da Kepez ve Konyaaltı ilçe kongreleri için belirlenen tarih 27 Ağustos. Kongre süreci 3 Eylül’de Muratpaşa, 5 Eylül’de Serik kongreleri ile sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - CHP Antalya’da 9 Ağustos’ta Gazipaşa ile başlayıp 19 Ağustos’ta Manavgat ile devam eden kongre sürecinde tarih karmaşası nedeniyle başlayan gerilim sona erdi. CHP Genel Merkezi’nin Antalya’da il başkanını belirleyecek delege ağırlığına sahip merkez ilçe kongrelerini tek bir güne toplama talebinden sonra belirlenen kongre tarihleri değiştirildi. Muratpaşa’nın ilçe kongresi 3 Eylül’e, Kepez ve Konyaaltı kongreleri de 27 Ağustos’a alındı.

MURATPAŞA İÇİN NİHAİ TARİH 3 EYLÜL

Kongre takvimindeki belirsizlik, parti genel merkezinin, merkez ilçe yönetimlerince belirlenen kongre tarihlerini, 27 Ağustos’a almak istemesiyle başladı. Muratpaşa ilçe yönetiminin 20 Ağustos'ta yapmayı planladığı kongreyi CHP Genel Merkezi’nin 27 Ağustos'a alma talebi, Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'nca “hazırlıkların yapılmış olması” gerekçe gösterilerek reddedildi. Kurulun bu kararı, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve İl Sekreteri Füsun Çevik Karaman’ın itirazı sonucu iptal edildi. Kulislerde, bu itirazın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talebi üzerine il yönetimi tarafından yapıldığı konuşuldu. Bunun üzerine Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, kongre için yeni bir tarih belirleyeceklerini açıkladı. Uzun süre belirlenemeyen tarih sonunda belli oldu. Muratpaşa İlçe Kongresi 3 Eylül’de yapılacak.

ŞAHİN’DEN CENGİZ’İN İTİRAZINA TEPKİ

Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, kendi ilçesinde yaşanan tarih krizine şu sözlerle tepki gösterdi: “Kongremizin yapılmasına 5 gün kala elimize ulaşan YSK kararında, İl Başkanımız Nuri Cengiz ve İl Sekreterimiz Füsun Çevik Karaman’ın itirazı sonucunda 20 Ağustos’ta yapılması planlanan ilçe kongremizin ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle iptal edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Konuyla ilgili gerekli çalışmalar yapılmakta olup, kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır.”

Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin

İL KONGRESİ İÇİN TARİH BELİRLENECEK

CHP’nin 9 Ağustos’ta Gazipaşa ile başlayıp 19 Ağustos’ta Manavgat ile devam eden kongre takvimi, 5 Eylül’de Serik İlçe Kongresi ile sona erecek. CHP Antalya İl Başkanlığı’nın açıkladığı programa göre, 23 Ağustos’ta Korkuteli ve Elmalı, 25 Ağustos’ta Alanya, 26 Ağustos’ta Döşemealtı ve Aksu ilçe kongreleri yapılacak. 27 Ağustos’taki Kepez ve Konyaaltı kongrelerinden sonra, kongre takvimi 29 Ağustos’ta İbradı, Akseki ve Gündoğmuş kongreleri ile devam edecek. 31 Ağustos’ta Demre ve Kaş’ta, 1 Ağustos’ta Kumluca ve Finike’de, 2 Ağustos’ta Kemer’de devam edecek ilçe kongreleri, 3 Eylül’de Muratpaşa ve 5 Eylül’de Serik kongresi ise sona erecek. İl kongreleri ise ilçe kongreleri sonra erdikten sonra 16 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

YÖNETİMDEKİLERE YEREL SEÇİM YOLU KAPALI

CHP’de seçim takvimi devam ederken Genel Merkez tarafından örgütlere adaylarla ilgili önemli bir yazı gönderildi. Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre imzasıyla gönderilen yazıda, il veya ilçe teşkilatında görev alanların yerel seçimlerde hiçbir şekilde aday olamayacağı vurgulandı. Yazıda il veya ilçe seçimlerinde herhangi bir göreve seçilenlerin 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayı, meclis üyesi adayı ve il genel meclisi üyesi adayı olamayacağı belirtildi.

İL SEÇİMLERİNE GERİ SAYIM

Mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz, il seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurdu. Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise Kepez ve Konyaaltı kongrelerinden sonra delege isterse CHP İl Başkanlığı’na aday olacağını söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası’nın önceki başkanı Vural Şahin de ilk adaylığını açıklayan isimlerden oldu. Ziraat Mühendisleri Odası eski başkanlarından Vahap Tuncer de adaylık yarışında adı geçenlerden.

Nuri Cengiz
İLÇELERDE ADAYLAR YARIŞIYOR

Kongre takvimini işlediği CHP Konyaaltı’nda ilçe başkanlığı için Demet Gündüz ile Ayhan Zor yarışıyor. Başta ilçe başkanlığına aday olan Onur Duruk, delegeler için Ayhan Zor ile benzer listeler oluşturdu. Daha sonra Onur Duruk, Ayhan Zor’u desteklediğini açıkladı. Kongrede CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Hasan Şahin ile Özgür Güngör yarışıyor. Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, önümüzdeki hafta yapılacak ilçe başkanlığı kongresine aday olmayıp, yerel seçimlerde aday olmak istediğinin sinyalini verdi. Kepez’in üç adaylı seçim yarışında ise adaylar, Gökhan Ölmez, Zeki Doğan, Halil Yurtsever.

Etiketler chp antalya kongre