Chomsky'den Rojava semineri: Biden'den çok şey beklenmemeli

Rojava'daki bir sempozyuma online olarak katılan ABD'li düşünür Noam Chomsky, yeni başkan Biden'dan 'çok fazla şey beklenmemesi gerektiğini' söyledi. Chomsky, "Trump gibi vahşi olacağını zannetmiyorum" dediği yeni başkana 'baskı uygulanması gerektiği' yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’li düşünür Noam Chomsky, ülkesinin yeni seçilen başkanı Joe Biden’ın, Trump’tan farklı olduğunu ancak 'çok şey de beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Qamişlo’daki Rojava Üniversitesi’nin Tarım Akademisi’ne katılan Chomsky, Zoom programı üzerinden verilen seminerde "Rojava’nın zor bir süreçten geçtiğini" söyledi. “Temel sorun ABD’nin onayı ile Türk devletinin yaptığı saldırılar nasıl bertaraf edilecek” diyen Chomsky, “Diğer taraftan ise Şam hükümetinin yaklaşımlarına karşı nasıl bir yol izleyecek? Rojava’nın şu ana kadar varlığının devam etmesi bir mucizedir. Tecrübelerden anlıyoruz ki uluslararası destek mümkündür” dedi.

‘BİDEN’IN KÜRTLERİN KATLEDİLMESİNİ ONAYLAMASINA İHTİMAL VERMİYORUM'

ABD’nin yeni seçilen başkanı Joe Biden ve Ortadoğu’ya dikkat çeken Chomsky, şöyle konuştu: “Halkın baskısı olmazsa Biden da ABD’nin mevcut zenginleri koruyan sistemine devam edecek. Trump’tan farklı olabilir. Ama çok şey beklememek gerek. Herkesin bu yüzden Biden’a baskı uygulaması lazım. Biden’ın Trump gibi vahşi olacağını zannetmiyorum. Kürtlerin katledilmesini Trump gibi onaylamasına ihtimal vermiyorum.”

Chomsky konuşmasında ayrıca bölgede, 'ilk yapılacak şey'in kadın haklarının güvence altına alınmasını olduğunu belirterek, "Güney Afrika bu konuda attığı adımlarla başarılı oldu. Bu sizlerin de tek umududur. Kuzey ve Doğu Suriye çok büyük bir değerdir. Rojava Devrimi’nin bu değeri tüm dünyada görünmelidir. Halkın desteğiyle sizler amaçlarınıza ulaşacaksınız” dedi.