China Renaissance bankasının kurucusu Bao Fan'dan haber alınamıyor

Çin’in China Renaissance yatırım bankası, kurucusu Bao Fan’dan haber alınamadığını açıkladıktan sonra şirketin hisseleri Hong Kong borsasında yaklaşık yüzde 50 değer kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin’in China Renaissance yatırım bankası, Hong Kong borsasına bir bildirim yaparak kurucuları Bao Fan’dan haber alınamadığını duyurdu. Açıklamanın ardından şirket hisseleri Hong Kong borsasında güne yaklaşık yüzde 50 değer kaybederek başladı.

Reuters’ın aktardığına göre, Bao Fan’ın kaybolduğunun açıklanmasının ardından şirket, yaklaşık 357 milyon dolarlık piyasa değeri kaybı yaşadı. Şirket değer kaybının bir kısmını günün ilerleyen saatlerde geri kazansa da yatırım bankasının yaklaşık 30 bin hissesi gün içinde el değiştirdi. Bu, bir günde kaydedilen en yüksek değer kaybı olarak kayıtlara geçti. 

Şirket, konuyla ilgili açıklamasında, Bao’nun ortadan kaybolmasının China Renaissance’ın işleyişiyle alakalı olup olmadığını bilmediklerini belirtti. Şirket, “Yönetim kurulu, Bao’ya ulaşılamamasının normal seyrinde devam eden iş ve/veya işleyişle ilgili olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi sahibi değil” açıklamasında bulundu. 

Şİ CİNPİNG VE 'YOLSUZLUKLA MÜCADELE' SORUŞTURMALARI

Daha önce Credit Suisse ve Morgan Stanley gibi bankalarda çalışan Bao, 2005'te China Renaissance yatırım bankasını kurmuş ve 2018 yılında bankayı halka arz ederek 346 milyon dolar toplamıştı.

Bao Fan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in başlattığı ‘yolsuzlukla mücadele’ soruşturmaları sırasında hiçbir açıklama olmadan ortadan kaybolan üst düzey Çinli yetkililerden biri. Yalnızca 2015 yılında aralarında Fosun Group Başkanı Guo Guangchang’un da bulunduğu en az beş şirketin yöneticisi benzer şekilde ortadan kaybolmuş, Fosun, daha sonra konuyla ilgili açıklama yaparak Guo’nun ‘kişisel bir meseleyle ilgili soruşturmalara yardımcı olduğunu’ söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler çin banka kayıp bao fan