Chelsea'yi alacak denen AB Group, teklifi yanlış mail adresine yollamış

Chelsea'yi alacağını ilan eden iş insanı Muhsin Bayrak, kulübü satın almak için başvuruda bulunan üç ismin arasında yer almadı. Başvurunun yanlış mail adresine gönderildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus oligark Roman Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea'yi satın almak için üç resmi başvuru yapıldı. Londra kulübü için Türkiyeli iş insanı Muhsin Bayrak'ın bir yanlışlık sebebiyle teklif vermediği öğrenildi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin satışı için resmi başvuru süresi sona erdi. Maviler'i satın almak için 3 resmi teklif verildi. Listede, Bitlisli iş insanı Muhsin Bayrak yer almadı.

Rus milyarder Roman Abramovich, sahibi olduğu İngiltere'nin köklü kulüplerinden Chelsea'yi 27 Şubat'ta satışa çıkarmasının ardından kulüp yetkilileri ile temasa geçen Bitlisli Mutki Aşireti'nin liderlerinden iş insanı Muhsin Bayrak, Reuters'a açıklamalarda bulunmuştu.

NTV'deki habere göre; AB Grup Holding'in başındaki Muhsin Bayrak, Chelsea futbol kulübünün alımı öncesinde Abramoviç'in onayını beklediklerini belirtmişti. Chelsea'yi satın almak için teklifler verilirken, günlerdir kulübe talip olduğunu söyleyen Muhsin Bayrak'ın teklif vermediği öğrenildi.

Reuters'a konuşan Muhsin Bayrak, teklif verilmesi için tanınan son teslim gününe yetişemediklerini ve bunun prosedürle ilgili bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirtti. Bayrak, 'çok üzgün' olduğunu dile getirdi.

AB Group'un avukatları, ABD yatırım bankasına teklif vermek yerine genel bir e-posta adresi kullanarak İngiltere Dijital, Kültür Medya ve Spor Departmanı ile temasa geçti. Bu sebeple Muhsin Bayrak listede yer almadı.

Chelsea'yi satın almak için üç teklif verildi. Bunlar, Amerikan beyzbol takımı Chicago Cubs'un sahibi Ricketts ailesi, siyasetçi ve eski madalyalı olimpiyat oyunları sporcusu Lord Coe'nin olduğu bir konsorsiyum ve emlak yatırımcısı Nick Candy'nin liderliğinde başka bir gruptan geldi.