Chat GPT, 'Scarlett seçeneği'ni geçici olarak kaldırıyor

OpenAI, yapay zeka sistemi ChatGPT'de birçok kullanıcının oyuncu Scarlett Johansson'a benzettiği seslendirme seçeneğini geçici olarak kaldırma kararı aldığını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OpenAI şirketi, yapay zeka modeli ChatGPT'de 'Scarlett Johansson' değişikliğine gidiyor. 

OpenAI, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ChatGPT ile sohbet etmek için sunulan seslendirme seçeneklerinden "Sky"a erişimin duraklatılması için çalışmaların sürdüğü duyurdu.

Açıklamada, "Yapay zeka seslendirmelerinin kasten bir ünlünün özgün sesini taklit etmemesi gerektiğine inanıyoruz. Sky'ın sesi, Scarlett Johansson'ın bir taklidi değil, kendi doğal konuşma sesini kullanan farklı bir profesyonel oyuncuya ait" ifadesi kullanıldı.

Birçok ChatGPT kullanıcısı, "Sky" seçeneğini, Johansson'ın bir yapay zeka işletim sistemini seslendirdiği 2013 yapımı "Aşk" (Her) filmindeki ses tonuna benzetmişti. OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman'ın, ChatGPT'nin yeni sürümü GPT-4o'nun tanıtımı için yaptığı paylaşımda "Her" ifadesini kullanması da bu tartışmaları artırmıştı.

ChatGPT'nin Eylül 2023'te kullanıma sunduğu ve kasım ayında ücretsiz erişime açtığı "Ses Modu" sayesinde kullanıcılar, aralarında "Sky"ın da bulunduğu 5 sesten birini seçerek yapay zeka modeliyle sohbet edebiliyor.

(HABER MERKEZİ)