Cezaları kaldırılan 28 Şubat hükümlüsü generaller tahliye edildi

28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Orgeneral İlhan Kılıç ile eski Tümgeneral Kenan Deniz tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla cezaları kaldırılan 28 Şubat davası hükümlüsü eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç (87) ile emekli Tümgeneral Kenan Deniz (75) tahliye edildi.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, cezaevinden çağrılmaları sonucu Marmara (Silivri) Cezaevi'ne giden komutan yakınları yaklaşık yarım saat burada bekledi. Tahliye edilen Kılıç ve Deniz’i, tutuklu bulundukları Silivri Marmara Cezaevi otoparkında aileleri karşıladı. Açıklama yapan generaller, “Silah arkadaşlarımızı arkada bırakmanın burukluğunu yaşıyoruz” dedi.

İlhan Kılıç’ın oğlu Güvenç Kılıç, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz çünkü diğer komutanlar halen sağlık sorunu ve suçsuzlukları ortada olduğu halde içeride” ifadelerini kullandı. Başlayan sürecin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Kılıç, “Dileriz diğer komutanlarımız da bir an önce sevdiklerine ve sağlıklarına kavuşurlar” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)