Cezaevlerinde 'Meclis TV' yasağı

Erzurum H Tipi ve Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nde tutuklular, Meclis TV’nin cezaevi idaresince yasaklandığını aktardı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum H Tipi ve Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nde tutuklular, Meclis TV’nin izledikleri kanallar arasında çıkarılarak yasaklandığını aktardı. Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ise bir tutuklu, Cumhuriyet Gazetesi’nden kestiği bir köşe yazısı kupürü nedeniyle disiplin cezası aldığını belirtti. 

Erzurum H Tipi ve Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nde tutulan tutukluların avukatlara aktardığı bilgiye göre Meclis TV’nin cezaevi idaresi tarafından yasaklandı. Birçok kez talep etmelerine rağmen Meclis TV kanalının açılmadığına dikkat çeken tutuklular, yine Halk TV, Tele1 ve Artı TV’nin de talep ettikleri halde “yasaklı” olduğu gerekçesiyle izlemelerine izin verilmediğini ifade etti. 

KÖŞE YAZISI KUPÜRÜNE DİSİPLİN CEZASI  

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ise defalarca talep etmelerine rağmen Yeni Yaşam Gazetesi başta olmak üzere BirGün, Evrensel gibi gazetelerin verilmediğini söyleyen tutuklular, Cumhuriyet gazetesinin de günler sonra verildiğini aktardı. Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan bir tutuklu, Cumhuriyet gazetesinden kestiği bir köşe yazısı kupürü nedeniyle disiplin cezası aldığını da kendisiyle görüşen avukatlara aktardı. (HABER MERKEZİ)