Ceyda Yüksel davası ertelendi

İzmir'de bir evde ölü bulunan Ceyda Yüksel ile ilgili davada sanığa kasten öldürme suçunun yanı sıra uyuşturucu madde ticareti yapmadan da kamu davası açılması istendi. Mahkeme heyeti davayı erteledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bornova ilçesinde 21 Ağustos 2020 günü Serkan Dindar'a ait evde Ceyda Yüksel'in ölü bulunmasıyla ilgili davanın dördüncü duruşması İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Yüksel'in ailesi ve avukatları ile İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve kadın örgütleri de katılırken, tutuklu sanık Serkan Dindar da duruşmaya getirildi.

Yüksel'in avukatları dosyadaki eksiklerin giderilmesini talep ederek, sanık Dindar'ın tutukluluğunun devamını istedi. İddia makamı ise sanığın kasten öldürme suçunun yanı sıra uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan da kamu davası açılmasını istedi. Sanık Dindar ve avukatları tahliye talebinde bulunurken, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dijital materyallerin incelemenin ardından hazırlanacak bilirkişi raporunun beklenmesini de isteyen mahkeme heyeti davayı 22 Ekim tarihine erteledi.

'FAİLLER BU CESARETİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN İMZA ÇEKENLERDEN ALIYOR'

Öte yandan duruşma öncesi İzmir Kadın Meclisleri adliye önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada “Ceyda Yüksel için adalet istiyoruz” yazılı pankart taşındı. Kadınlar açıklamalarında Ceyda'nın öldürülüşünün birinci yıl dönümünün yaklaştığına dikkat çekerek, bir yıldır Ceyda için adalet mücadelesi verdiklerini ifade etti. Bir yıl içerisinde devlet yetkililerinin kadın cinayetlerini izlemekle yetindiğini vurgulayan kadınlar, “Bizler biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı Ceyda şu an aramızda olabilirdi. Kadın cinayetlerini durdurmak mümkün. Şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak mümkün. Kadın cinayetlerini makam koltuklarından izleyenler, önlemek için hiçbir şey yapmayanlar orman yangınlarını izleyenlerdir” ifadelerini kullandı. (DUVAR)