Cevdet Yılmaz: 2026'da enflasyonun tek haneye inmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Londra Borsası'nda uluslararası yatırımcıyla buluşmasında "2025'te politikalarımızın devamıyla enflasyonun yüzde 15'e, 2026'da tek haneye düşmesini bekliyoruz" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'de uluslararası yatırımcılar ve fon yöneticileriyle bir araya geldi.

Londra Borsası'ndaki etkinlikte "ekonomiyi daha güçlü hale getirmek için atılan adımlara" değinen Yılmaz, Türkiye'nin son 20 yılda 13 dönem üst üste büyüme başarısı gösterdiğini ve ortalama yıllık büyümenin yüzde 5,4 olduğunu anlattı.

'POLİTİKALARIMIZ PARA BİRİMİMİZİN İSTİKRARINI GÜÇLENDİRDİ'

Geçen yılın işsizlik rakamlarına bakıldığında yıl sonu işsizlik beklentisinin yüzde 10'un altında, tek haneli olarak gerçekleşeceğini savunan Cevdet Yılmaz, "Merkez Bankası rezervi 134 milyar dolara yükseldi. Uluslararası sermaye girişi, döviz kurundaki hareketliliğin azalmasıyla hızlandı ve finansal koşullar iyileşti. Politikalarımız, özellikle de güncellenen politikalarımız, para birimimizin istikrarını güçlendirdi ve döviz piyasalarımızdaki oynaklığı azalttı" ifadelerini kullandı.

Enflasyonu düşürmeye yönelik uygulanan politikaların sonuçlarını vermeye başladığına da vurgu yapan Yılmaz, "2025'te enflasyonu düşürme politikalarımızın devamıyla yüzde 15'e inmesini, 2026'da tek haneye düşmesini bekliyoruz" dedi.

(EKONOMİ SERVİSİ)