Cerrahpaşa’da boykot: Öğrenciler sağlıklı ve ücretsiz yemek istiyor

Boykot kararı alan tıp fakültesi öğrencileri, personel yemekhanesi ile aynı kalite ve içerikte sıcak yemeğin sağlanmasını, stajyer hekimlerin personel yemekhanesinde haftanın her günü öğle ve akşam yemeklerinden ücretsiz faydalanması ve servislerde çalışan veya staj yapan tüm öğrencilere serviste bulundukları sırada akşam ve öğle yemeğinin her koşulda ücretsiz sağlanmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

 Ogün Akkaya

DUVAR - İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri, personel yemekhanesinde sunulan yemek hizmetinin kendileri için de ücretsiz sağlanması amacıyla boykot kararı aldı. Öğrenciler, talepleri karşılanıncaya kadar her gün tıp fakültesi dekanlığı önünde eylem yapacaklarını söylediler.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri aldıkları boykot kararını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi dekanlığı önünde yaptıkları “Yemekhane ile ilgili taleplerimizi okul yönetimine ısrarlı bir biçimde iletmemize rağmen herhangi bir karşılık bulunamamıştır. Bu sebeple rahatsızlığımızı ve isteklerimizi daha somut bir şekilde ortaya koymak adına öğrenci yemekhanesini boykot edip, kendi yemekhanemizi kendi yemeklerimizle, yemekhane önünde fiziksel mesafeye dikkat ederek eylem yapmaya karar vermiş bulunuyoruz” açıklamasıyla duyurdu.

‘CERRAHPAŞA TIP ÖĞRENCİLERİ İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR!’

Boykot kararı alan tıp fakültesi öğrencilerinin talepleri arasında; öğrenci yemekhanesinde plastik kaplarda verilen yemeklerin kaldırılıp, yerine personel yemekhanesi ile aynı kalite ve içerikte sıcak yemeğin sağlanması, stajyer hekimlerin personel yemekhanesinde haftanın her günü öğle ve akşam yemeklerinden ücretsiz faydalanması ve servislerde çalışan veya staj yapan tüm öğrencilere serviste bulundukları sırada akşam ve öğle yemeğinin her koşulda ücretsiz sağlanması yer alıyor.

İstanbul Tabip Odası, sosyal medya hesaplarından “Cerrahpaşa Tıp öğrencileri insanca yaşamak istiyor! Bu sese kulak verin” yazılı bir mesaj paylaşarak boykot kararı alan öğrencilerin taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

‘HASTANE PERSONELİNİN YARARLANDIĞI YEMEĞE ULAŞAMAMAK DEĞERSİZLİK HİSSİ OLUŞTURUYOR’

Öğrenci yemekhanesinin kapalı olduğu zaman diliminde stajyer hekimlerin personel yemekhanesinden ücretsiz bir şekilde faydalandığını, 5 Ekim tarihinden sonra ise stajyer hekimlerin açılan öğrenci yemekhanesine yönlendirildiğini belirten stajyer öğrenci temsilcisi Ali İhsan Nergiz, “Stajyer hekimler de sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir rol oynuyor ve birlikte çalıştıkları hekim, hemşire, hastane personelinin yararlandığı yemeğe ulaşamamak değersizlik hissi oluşturuyor. Ayrıca o yemekten faydalanamayınca çevredeki döner, pilav, hamburger gibi tek çeşit sağlıksız yemeklerden faydalanmak zorundayız. Üstelik stajyer hekimler aylık sadece 720 TL gibi düşük bir ödeme almaktadır. Öğrenci yemekhanesindeki yemek uygun fiyatlı olsa da yenilebilecek gibi değil. Bu da bizi dışarıda yemeye itiyor. Bu durumda mevcut ekonomik ortamda aldığımız küçük ücret de dışarıda yediğimiz yemeklere gitmiş oluyor” açıklamasında bulundu.