Ceren Damar’ı katleden Hikmet’in anne ve babasına tehdit davası

Akademisyen Ceren Damar Şenel’i öldüren Hasan İsmail Hikmet’in anne ve babası hakkında, Damar’a ve ailesine yönelik tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar nedeniyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Akademisyen Ceren Damar Şenel, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2 Ocak 2019 tarihinde kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledildi. 

Ceren Damar Şenel’in katledilmesine ilişkin dava sırasında Hasan İsmail Hikmet, avukatı Vahit Bıçak ve yakınlarının duruşmalardaki ifadeleri tepki toplamıştı. Dava sürecinde Hikmet’in anne ve babasının sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı hakaret içerikli paylaşımların ardından Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar ve annesi Feyzan Damar şikayetçi oldu.

Damar ailesinin şikâyeti sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı ve Hikmet’in anne ve babası hakkında iddianame hazırlandı. Ceren Damar’ı öldüren Hasan İsmail Hikmet’in babası Ömer Hikmet ve annesi Hatice Elçi Hikmet’e “hakaret”, “kişinin hatırasına alenen hakaret”, “zincirleme suretle basit tehdit” ve “hakaret” suçlamaları yöneltilerek cezalandırılmaları talep edildi.

‘ARALIK 2021’DE HÂKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR’

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianame Ankara 45’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Cinayet hükümlüsü Hikmet’in anne ve babası 8 Aralık 2021 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

İddianameye göre Hatice Elçi Hikmet’in 22.02.2020 tarihinde ‘Hasan İsmail Hikmet- Hatcana’ adlı Twitter hesabından, “Dammmmaaaarrrrrrr…çok bekleyeceksin daha…ölüp ölüp dirileceksin, bekleyeceksin köpek gibi nefesinin dibinde. Arafta kala kala… aç açabildiğin fake hesaplar. Bitmedi daha” İfadelerini kullanarak Damar ailesine yönelik “zincirleme suretle basit tehdit” suçunu işlediği belirtildi.

Hatice Elçi Hikmet’in 21.02.2020 tarihinde ise yine aynı hesaptan, “Sen bile yazdığına inanmadıktan sonra güle güle, sen ve öğretmen olduğu halde kızına öğrencisiyle ilişkiye girmeyeceğini öğretemeyen o Ceren’in ve Ceren’in annelerine yok olun bu dünyadan. Dünya sadece dürüstlere kalacak çünkü” ifadeleriyle paylaşım yaptığı iddianamede yer aldı ve bu paylaşım nedeniyle “alenen hakaret” suçlaması yöneltildi.

Hatice Elçi Hikmet’in 05.01.2020- 08.01.2020 tarihlerinde “…tecavüzcüsü Ceren Damar’ın kullandığı cep telefonu numarası hala tespit edilememiştir…” şeklindeki paylaşımı da iddianamede yer aldı ve Hikmet’in, “zincirleme suretle kişinin hatırasına alenen hakaret” suçunu işlediği belirtildi.

‘HİKMET’İN BABASI CEREN DAMAR’IN BABASINI HEDEF ALMIŞTI’

Hikmet’in babası Ömer Hikmet’in kendi adıyla yaptığı sosyal medya paylaşımları da iddianamede yer aldı. Savcılık, baba Hikmet’in 03.12.2019 tarihinde Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar’ı hedef alarak yaptığı paylaşımı “alenen hakaret” suçu kapsamında değerlendirdi ve cezalandırılmasını talep etti. 

AVUKAT VAHİT BIÇAK’A KINAMA CEZASI VERİLMİŞTİ

Damar’ın katledilmesine ilişkin açılan davada Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın Damar’a ve ailesine yönelik ifadeleri de tepki toplamıştı. Ankara Barosu, Avukat Vahit Bıçak’a Ceren Damar davasında aileye karşı kullandığı ifadeler nedeniyle kınama cezası ve ayrıca para cezası vermişti.  Bıçak hakkında Ankara Barosu’nca başlatılan soruşturma devam ederken baba Mustafa Damar'ın savcılığa şikâyeti üzerine Adalet Bakanlığı da Bıçak’ın yargılanmasına izin vermişti. Bıçak'ın Polis Akademisi'yle de ilişiği kesilmişti.

Vahit Bıçak

Öte yandan Vahit Bıçak’ın şikâyeti üzerine kendisini sosyal medya üzerinden eleştiren İsmail Çolak adlı kişi hakkında dava açılmış, Vahit Bıçak, Çolak hakkındaki iddianameyi Twitter hesabı üzerinden paylaşmıştı. Paylaşımda, Çolak’ın nüfus kayıt bilgileri ile ikamet adresi de yer almış bunun üzerine Çolak, Vahit Bıçak’ı savcılığa şikâyet etmişti. Bıçak hakkında hazırlanan iddianamede, Bıçak’ın kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak suçunu işlediği belirtilerek iki yıldan dört yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.