CENTCOM: Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü eyleme karşıyız

CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, 'Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü askeri eyleme karşı olduklarını' bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Türkiye’nin düzenlediği hava harekatlarının Suriye’deki Amerikalı askeri personele tehdit oluşturduğu yönünde bilgi edindiklerini belirtti. CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin 'Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü askeri eyleme karşı olduğunu' bildirdi. 

VOA Türkçe'nin aktardığına göre Albay Buccino açıklamasında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği sınır ötesi operasyonlarla ilgili olarak "Bu eylemler, IŞİD'in yeniden ortaya çıkmasına ve bölgeyi tehdit etmesine asla izin vermemek için devam ettirdiğimiz mücadele dahil, ortak amaçlarımızı tehdit etmektedir" ifadelerini kullandı. 

PENTAGON DA 'TEHLİKE' UYARISI YAPMIŞTI

Pentagon'dan da yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'deki hava harekatının "Amerikan personelinin güvenliğini doğrudan tehlikeye attığı" uyarısı yapılmıştı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı yazılı açıklamada, Savunma Bakanlığı'nın Suriye'nin kuzeyi, Irak ve Türkiye'de tırmanan eylemlerden derin kaygı duyduğunu kaydetti. Ryder açıklamasında, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu tırmanma, IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon'un, IŞİD'i geriletme ve yenilgiye uğratmak için yıllardır sağladığı ilerlemeye tehdit oluşturuyor. Suriye'deki son hava saldırıları, Suriye'de IŞİD'i yenilgiye uğratmak ve on bini aşkın IŞİD tutuklusunu barındırmak için yerel ortaklarla çalışan Amerikalı personelin güvenliğini doğrudan tehdit etti."

GENELKURMAY BAŞKANLARI TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan ABD ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Genelkurmay Başkanı Mark Milley ve Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in telefonda görüştüğünü duyurmuştu. TSK'nin açıklamasında, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark MILLEY ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur" denilmişti.