Cennet Koyu'na villa tepkisi: Bunun suçlusu planlayıp satanlar

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, iş insanı Mehmet Cengiz’in Cennet Koyu’ndaki araziye yapacağı villalar ve otelle ilgili "Bodrum’un Mazı köyünde vatandaş askerden gelen oğluna ev yapamıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Mehmet Cengiz’in özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal Cennet Koyu’nda yer alan 678 bin metrekarelik araziye yapmayı planlandığı villa ve otel inşaatıyla ilgili, "Burayı planlayan sit derecelerini düşüren Özelleştirme İdaresi. Satışa da onlar karar veriyor. Bunun suçlusu alanlar değil. Bunu planlayıp satanlara sormak lazım" dedi.

Tele 1 kanalında Umut Yertutan’ın sunduğu Habere Doğru programına katılan Bodrum Belediye Başkanı Aras Cennet Koyu’nda yapılacak inşaat ile ilgili konuştu.

Ahmet Aras, Hazine arazisi konumunda olan Cennet Koyu’nun 2012 yılında Özelleştirme İdaresi’ne devredildiğini daha sonra plan değişikliği ve sit dereceleri düşürülüp satıldığını anlattı. Bu arada alanın kendilerine ait olduğunu söyleyen bir ailenin de dava açtığını ve bu davanın istinafta sürdüğünü kaydeden Aras şunları kaydetti:
"Burayı planlayan, sit derecelerini düşüren Özelleştirme İdaresi. Satışa da onlar karar veriyor. Bunun suçlusu alanlar değil. Bunu planlayıp satanlara sormak lazım. Sadece burası değil. Ortakent’te bir milyonluk alan eski bir meraydı, planlarda da kentsel ağaçlandırılacak alandı. Biz buranın bütün planlarına dava açtık. Davayı kazanıyoruz. Ama işlem durmuyor. Maalesef ülkenin geldiği durum!"

'MAZI KÖYÜNDE VATANDAŞ OĞLUNA EV YAPAMIYOR'

Doğal sit alanlarının derecelerinin düşürülerek yapılaşmaya açılmasına dair Türkiye’nin birçok yerinde çok sayıda örnek olduğunu belirten Aras şöyle devam etti:
"Ortakent’te imar planlarına davaları açtık, kazandık. Tekrar Cumhurbaşkanlığı bir imzayla özelleştirmenin yaptığı imar planlarını anında askıya çıkıyor, itirazları reddedip buraları böyle planlayıveriyor. Biz vatandaşın faydasına bir sürü plan yapıyoruz, 5 yılda bir planı geçiremiyoruz ama bir gecede bunlar olabiliyor. Bodrum’un Mazı köyünde vatandaş askerden gelen oğluna ev yapamıyor, diğer tarafta 600 dönümde süper lüks projeler yapılırken yutkunmaktan guatr olduk. Vatandaşa karşı zor durumdayız." (HABER MERKEZİ)