Cenk Tosun'a İngiltere'de 'kurt işareti' incelemesi

Ofsayt nedeniyle iptal olan golünden sonra 'kurt işareti' yaptığı öne sürülen Cenk Tosun hakkında İngiltere'de inceleme başlatılacağı belirtildi. Tosun, ülkücü işareti olarak bilinen ve Fransa'da yasaklanan aşırı sağcı 'Bozkurt' grubuyla ilişkilendirilen 'kurt işaretini' yapmadığını, 'yalnızca gökyüzünü işaret ettiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Ligi'nde yer alan Everton takımında oynayan Cenk Tosun'un Federasyon Kupası üçüncü turunda Rotherham United ile oynanan maçta 'kurt işareti' yapması hakkında Futbol Federasyonu (FA) tarafından inceleme başlatılacağı duyuruldu. Maç sırasında ofsayt gerekçesiyle iptal olan golünden sonra kurt işareti yaptığı belirtilen Tosun, 'hakkındaki suçlamaları duyduğunda çok şaşırdığını' ve 'sadece gökyüzünü işaret ettiğini' söyledi. 

Tosun, ülkücü işareti olarak bilinen ve Fransa'da yasaklanan Türkiye bağlantılı aşırı sağcı 'Bozkurt' grubuyla da ilişkilendirilen 'kurt işaretini' yapmadığını dile getirdi ve 'böyle bir grubun varlığından haberdar olmadığını' ifade etti. Everton'dan yapılan açıklamada da, aşırı sağcı 'Bozkurtlar' grubunu desteklemekle suçlanan Tosun hakkında inceleme başlatılması durumunda, futbolcunun 'kolayca aklanacağı' belirtildi. (DIŞ HABERLER)