Cengiz Erdinç'in avukatı: Nerede tutulduğunu bilmiyoruz

Gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç'in avukatı Baran Kaya, emniyetin kendilerini yanlış yönlendirdiğini belirterek Erdinç'in nerede tutulduğunu bilmediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayvalık'taki evinde önceki gün gözaltına alınan gazeteci Cengiz Erdinç'in avukatlarıyla henüz görüştürülmediği ve hangi emniyet müdürlüğünde tutulduğunun da açıklanmadığı belirtildi.

'İFADESİ AYVALIK'TA ALINACAK'

Kısa Dalga’ya konuşan avukat Baran Kaya, Emniyet makamlarının Erdinç’in Ankara’ya götürüldüğünü söyleyerek avukatları yanılttığını belirtti ve şunları söyledi:

“Ankara Emniyeti bize ‘Burada gözaltında kimse yok’ yanıtını verdi. Bütün şubeleri gezdik teker teker… En sonunda Kamu Güvenliği Şubesi bize Cengiz Erdinç’in Ayvalık Savcılığı’nda SEGBİS ile ifade vereceğini söyledi.

Ayvalık Emniyeti’ni aradığımız da ise önce 'Cengiz Erdinç burada değil' dediler, ardından da 'İfadesine katılacaksanız 9.30’da Ayvalık Savcılığı’nda olun' dediler. Ama ısrarla orada olmadığını söylediler. Müvekkilimizin yakınlarını arama hakkını kullanmasına izin vermediler. Adalete erişimini bertaraf ediyorlar. Ayvalık Emniyeti’ne giden avukatlar da ‘Ankara’ya gönderildi’ denilerek görüştürülmemiş. Biz şimdi kendisinin nerede olduğunu, gece nerede tutulduğunu bilmiyoruz. Ancak verilen bilgiye göre ifadesinin Ayvalık Savcılığı’nda alınacağı söylendiği için Ankara’dan Ayvalık’a geçiyoruz.” (HABER MERKEZİ)