Cengiz Çandar: Diyarbakır cezaevlerindeki ihlaller acilen incelensin

Yeşil Sol Parti Milletvekili Cengiz Çandar, Diyarbakır cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin acilen incelenmesini talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na başvurarak Diyarbakır cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve mahpusların maruz bırakıldıkları haksız koşulların acilen incelenmesini istedi.

'GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI'

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan ‘Diyarbakır Kampüs Ceza İnfaz Kurumları Hak İhlalleri Raporu’nu anımsatan Çandar, "Diyarbakır cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin ve cezaevi yönetimlerinin haksız uygulamalarının son bulması adına, TBMM behemehâl sorumluluk almalı ve gereken adımlar atılmalıdır" dedi.

Çandar, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun Diyarbakır cezaevlerinde gerçekleşen hak ihlalleri ile ilgili olarak acilen toplanmasını, ‘Diyarbakır Kampüs Ceza İnfaz Kurumları Hak İhlalleri Raporu’nda aktarılan hususların titizlikle incelenmesini, Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu’nun Diyarbakır kampüs cezaevlerini incelemek üzere acil bir ziyaret gerçekleştirmesini ve konuyla ilgili olarak atılan adımlar ve alınan sonuçlara ilişkin bilgi verilmesini talep etti. (DUVAR)