Cenevre'deki Kıbrıs görüşmeleri çöktü

İsviçre'deki Kıbrıs görüşmelerinde, adada çözüm için resmi müzakerelerin yeniden başlatılması konusunda uzlaşma sağlanamadı. BM Genel Sekreteri Guterres, "Ortak zemin bulamadık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıbrıs'ta çözüm için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde İsviçre'nin Cenevre kentinde başlayan gayrı resmi görüşmeler somut bir çözüm alınmadan son buldu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, zirvede resmi müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir zemin bulunmadığını açıkladı.

Adadaki tarafların yanı sıra garantör ülkeler olan Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin katıldığı, Türk tarafının bu kez iki devletli çözümü, yani adada bölünmeyi savunduğu üç günlük zirveden sonuç çıkmadı. Guterres, basın toplantısında "Gerçek şu ki, çabalarımızın sonunda resmi müzakerelerin yeniden başlatılması için yeterli ortak zemini henüz bulamadık" dedi.

BM Genel Sekreteri, bu konuda iki veya üç ay içinde yeni bir girişimde bulunacaklarını, 5+1 formatında 'yakın gelecekte yeniden biraraya gelmek' konusunda mutabık kalındığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)