Cenazede Devrimci Yol bayrağına gözaltı

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Devrimci Yol'cu Gökhan Gür'ün Ordu'daki cenazesine polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Devrimci Hareket üyesi Gökhan Gür'ün Ordu Perşembe'deki cenazesine polis müdahale etti, 9 kişi gözaltına alındı.

Evrensel'in haberine göre, Milas’ta kalp krizi sonucu vefat eden Gökhan Gür’ün cenazesi defnedilmek üzere memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesine getirildi. Gür’ün cenazesi ilçe merkezindeki camide yapılan tören sonrası mezarlığa götürüldü. Cenaze törenine ailesi, arkadaşları, KESK, CHP, EMEP, SOL Parti ve HDP temsilcilerinin yanında CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Perşembe ilçesindeki STK temsilcileri de katıldı.

Mezarlıkta tabut üzerine Devrimci Hareket bayrağı takıldıktan sonra taşınırken polisin tabut üzerindeki bayrağı almak istemesi üzerine arbede yaşandı. Polis tabutu taşıyanları ve ellerinde flama olanları gözaltına almak istemesi ve tabuta tekme atması üzerine siyasi parti ve STK temsilcileri ile Gür’ün ailesi araya girerek müdahaleyi önlemeye çalıştı. Biber gazı da sıkılan cenaze töreni tüm engellemelere rağmen gerçekleştirildi.

Cenaze töreninde yapılan konuşmaların ardından polis yeniden müdahale ederek 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gökhan Gür’ün kız kardeşi Visal Gür, “Yapılan şiddet ülkenin ne duruma geldiğinin özeti. Cenazemizin tekmelenmesini kabul edemeyiz. Acımızın yaşanmasına izin verilmedi, ek bir acı yaşattılar” diyerek tepki gösterdi.

GÖKHAN GÜR KİMDİR?

Gökhan Gür, 28 Mayıs 1958 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. Perşembe Eğitim Enstitüsü’nden 1978 yılında mezun olarak Şanlıurfa Viranşehir’de daha sonra Birecik, Uzungöl ve Malatya’da öğretmenlik yaptı. Devrimci mücadele içinde yer aldığı için öğretmenlikten atıldı. 1984 yılında tutuklanarak Diyarbakır Hapishanesi’ne götürüldü. Tahliye olduktan sonra Ankara, İstanbul ve İzmir’de mücadelesine devam etti. 22 Ağustos 2022 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.