'Cemil Şov' Rotterdam Film Festivali'nde

"Cemil Şov", festival yolculuğuna yurt dışında devam ediyor: Uluslararası Rotterdam Film Festivali, Barış Sarhan’ın “Cemil Şov” sinema filmini ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Sarhan’ın yönetmenliğini yaptığı “Cemil Şov“ dünya prömiyerini, 1-7 Şubat 2021 tarihlerinde Hollanda’da gerçekleşecek ve 50. yılını kutlayacak olan Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde yapacak. Festivalin Big Screen Competition kategorisinde yarışacak olan Cemil Şov’un başrollerinde Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ve Cezmi Baskın gibi oyuncular yer alıyor.

Filmde, oyuncu olmak isteyen bir AVM güvenlik memurunun trajikomik hikayesi anlatılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda oturan Barış Sarhan, aynı zamanda filmin senaristi. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Soykut Turan yaptı.

Yeşilçam olarak bilinen Klasik Dönem Türk Sineması’na da hiç denenmemiş tarzda göndermeler yapan Cemil Şov sinema filminin senaryosu, Kültür Bakanlığı, IKSV Köprüde Buluşmalar, Saraybosna Film Festivali, !f, Sundance Senaryo Lab, First Cut Lab ve Antalya Film Forum gibi uluslararası film geliştirme platformları tarafından desteklendi.

Filmin uluslararası satış temsilciliğini Fransız şirket AlphaViolet üstlendi ve Türkiye sinema dağıtımını da BirFilm yapacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)