Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun yeni sezonu başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nun yeni sezon programı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) yeni sezon repertuarını açıkladı. İBB Kültür Daire Başkanı Figen Ayhan Karakelle ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan yeni sezonla ilgili bilgileri basınla paylaştı. 

Açılış konserinde Viyolonsel Sanatçısı Berlin Filormani Orkestrası’nın önemli isimlerinden Alban Gerhardt sahne aldı. Konser, yakın zamanda vefat eden Onur Şener ve CRR Ustalık Sınıfı öğrencilerinden Ayça Gökdeniz için saygı duruşuyla başladı.

CRR FUAYE’DE YENİ SEZON: BEŞ ÇAYI KONSERLERİ VE MÜZİĞİN FELSEFESİ

Murat Cem Orhan, bu sene Bestecilik ve Caz Akademisi başlattıklarını belirterek, her çarşamba CRR Fuaye alanında ücretsiz olarak "Beş Çayı" konserleri düzenleyeceklerini söyledi. Konserlerdeki çeşitliliğin önemini de vurgulayan Orhan, her biri kendi alanında ödüllü yerli ve yabancı sanatçıların müzikseverlerle buluşacağını, ayrıca Prof. Dr. Yusuf Mehmet Örnek'le 6 bölümden oluşan felsefe ve müzik sohbetleri gerçekleştireceklerini aktardı. 

Konserler her çarşamba saat 17.00‘da gerçekleşecek. Farklı nedenlerle akşam konserlerine katılamayanlar için Beş Çayı Konserleri'nin bir alternatif oluşturması hedefleniyor. 

CRR BESTECİLİK AKADEMİSİ YENİ MÜZİSYENLER YETİŞTİRİYOR

Bu yılki yeniliklere ilişkin de konuşan Orhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni besteciler yetiştirmeyi amaçlayan CRR Akademi, 26 kişiye eğitim veriyor. Ustalık sınıfı mezunlarından bir öğrenci La Scala sınıfı seçmelerine davet aldı. Bu yıl, yeni proje CRR Bestecilik Akademisi yeni müzisyenler yetiştiriyor. Akademi, Armağan Durdağ tarafından yürütülen Çok Sesli Batı Müziği Atölyesi ve Güç Başar Gülle tarafından yürütülen Caz Müziği Atölyesi olarak iki başlıktan oluşuyor. Eğitimin ardından CRR Bestecilik Akademisi konseri düzenlenecek. Bu konserde öğrencilerin eserleri profesyonel müzisyenler tarafından seslendirilecek. Akademiyi başarıyla tamamlayan öğrencilere CRR Bestecilik Akademisi Sertifikası verilecek. Bu yıl yeni bir çalışma yöntemi izlenerek Genç Oda Orkestrası'na başvurular gerçekleşti. 3 farklı ülkeden, 12 şehirden 174 kişi başvuru yaptı ve 8 solist seçildi. 8 isim ayrı ayrı konser verecek."

CRR FUAYE’DE YENİ SERGİ: YEDİTEPE İSTANBUL

CRRfuaye, ressam ve akademisyen Refik Aziz’in “Yeditepe İstanbul” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Azerbaycan resim ekolünden gelen ve İstanbul’a olan hayranlığından dolayı 1992’de kente yerleşen ressam Aziz’in müzeleri zenginleştiren 150’yi aşkın tablosu, 10 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)