Cem Yılmaz: Ben miyim PKK'lı valla hayret

Cem Yılmaz, katıldığı Youtube programında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'la ilgili görüşlerini dile getirmesinin ardından gelen tepkilere sosyal medya hesabından cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz gün “Rüstem Batum Sohbetleri” adlı programa katılan komedyen Cem Yılmaz, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya ilişkin yaptığı açıklamanın ardından kendisi hakkında linç başlatıldığını söyledi. Gelen tepkilere sosyal medya hesabından cevap veren Yılmaz, "Ne nezaketle söylerseniz söyleyin dediğinizin hiçbir anlamı olmayan lincin içine sokulmaktan artık yıldım" dedi. 

Yılmaz, "Rüstem Batum Sohbetleri" adlı programda, tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ve Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın durumu hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Çünkü en yalın hali ile evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz. Bu, Cem Yılmaz İlluminaticiymiş demek gibi bir şey oluyor. Bu onun komik olmayan versiyonu. Çok trajik" demişti.

Yılmaz'ın açıklamalarına bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki gösterildi. 

'CANI İSTEYEN MEKANİZMA BENİ KIŞKIRTMA AYGITI OLARAK KULLANMAYA ÇALIŞIYOR'

Gelen tepkilere sosyal medya hesabından yanıt veren Cem Yılmaz, "Yani kısacası hayat çok zor. Eski bir meslektaş büyüğümüzle sohbet videosu paylaşayım dedim... İnsanlar çok garip. Kızılacak muhatabı bir türlü isabet ettiremiyor. Yine canı isteyen mekanizma beni insanları kışkırtma aygıtı olarak kullanmaya çalışıyor. Ne nezaketle söylerseniz söyleyin dediğinizin hiçbir anlamı olmayan lincin içine sokulmaktan artık yıldım. Yahu az biraz siyasetle uğraşsam yahu tamam diyeceğim. Çok sıkıldım bu oyundan” dedi.

'KİME HAKKIMIZI SORACAĞIZ MEÇHUL'

Sosyal medya hesabından açıklamalarına devam eden Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Bana aklına geliyor bir anda PKK'lı diyor mesela! Öbürü aşı lobisi der... Yahu nereden bu kadar rahat sallamak. Bir insanın bir eylemi olur bir bilinirliği vardır. PKK'lı ne yahu insan biraz çekinir, bir dakika düşünür ya. Ben miyim PKK'lı valla hayret arkadaş. Kime hakkımızı soracağız meçhul."

"Mehmetçik Vakfı yararına düzenlediğim geceyi duyurduğumda altına 'askerimizin senin parana mı ihtiyacı var ulan' diye yazdırılıyor. Vakfın başkanı siz üzülmeyin demişti! Nesine üzülmeyeyim arkadaş. Hak nerede hak, oyun gibi oynuyorlar insanlarla!"