Cem Tunçer'den öykü kitabı: Juvenil

Cem Tunçer'in öykü kitabı 'Juvenil', okurla buluştu. Tunçer kitapta yer alan öykülerinde, bir kardeşin kaybı, sorunlu ikili ilişkiler, kuşak sıkıntıları, aile kurumu gibi meseleleri irdeliyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cem Tunçer'in ilk öykü kitabı 'Juvenil', Holden Kitap tarafından yayımlandı. Öykülerini "küçürek öykü" türünde yazan Tunçer, Spencer Holst'tan Lydia Davis'e, Ferit Edgü'den Cortazar'a birçok ismin denediği bu türe yeni bir anlayış getirmeyi amaçlıyor. 

Tunçer, 'Juvenil'de yer alan birçoğu birbiriyle bağlantılı 73 öyküde bir kardeşin kaybı, sorunlu ikili ilişkiler, kuşak sıkıntıları, aile kurumu gibi meseleleri irdeliyor. 

Juvenil, Cem Tunçer, 90 syf., Holden Kitap, 2021.

Kitabın arka kapağında yer alan tanıtım yazısı şöyle: 

"'Babamın cenazesinden sonra, yetim mi oldum öksüz mü diye düşünürken, tüm o diz dövmelerin, çay getirip götürmelerin ve dev ayakkabı yığınının ortasında, bir yandan ağlarken bir yandan elimde telefonla gugıllıyordum, babası ölene ne denir diye. Yetim olduğumu öğrendiğimde bir nebze olsun ferahlamıştı içim, öksüz olmak daha kötüydü çünkü.'

Cem Tunçer Juvenil’de, kısa ama okuyucuda etkisi çok uzun sürecek öyküleri bir araya getiriyor. Hayatı boyunca yaşadığı travmaları mizahla etkisiz hale getirmeye çalışan muzip bir anlatıcıyla tanıştırıyor bizi. Balkondan düşüp ölen kardeşi için yas tutan bir abi bu. Bir editör. Süpergüçleri yok. Yalnız uyuyor.

Bu kitapta anlatılanların hepsi gerçek.

Keşke olmasaydı." 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)