Cem Mansur görevden alınmıştı: CRR’nin yeni genel sanat yönetmeni Murat Cem Orhan oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun genel sanat yönetmenliğine şef ve besteci Murat Cem Orhan’ı atadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetiyle iki yıldan beri Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni olarak çalışan orkestra şefi Cem Mansur geçtiğimiz günlerde 'yönetsel fikir ayrılıkları' nedeniyle görevden alındı. Salonun genel sanat yönetmenliği görevine son olarak şef ve besteci Murat Cem Orhan getirildi.

Orkestra şefi Cem Mansur’un yerine atanan Orhan, Ocak 2022’de göreve başlayacak.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz günlerde Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur ile 'yönetsel fikir ayrılıkları' nedeniyle yollarını ayırma kararı aldı. Bu konuyla ilgili iki taraf da net bir açıklama yapmazken Cem Mansur, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetiyle iki yıldan beri Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni olarak çalışan orkestra şefi Cem Mansur açıklamasında, "Makamı hiçbir şekilde kendi kariyerim için kullanmadım. Kendime iş veriyor konumunda olmamak için yönettiğim 30 kadar konserden ücret almayı reddettim" ifadelerini kullandı.