Cem Davran, Nuri Bilge Ceylan'a bakarak konuştu: Türkiye'nin en önemli iki yönetmeninden...

Oyuncu Cem Davran, SİYAD En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. Davran ödül konuşmasında, "Türkiye'nin en önemli iki yönetmeninden birinin filminde oynadım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 2023 yılı Türkiye Sineması'nın 'En İyileri', İstanbul Modern'de yapılan törenle sahiplerini buldu. Cem Davran, Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'ne değer görüldü.

Cem Davran konuşmasında, "Benim ilk oynadığım film 1978, ilk başrolüm 1979. Yani Onur Ödülleri'ne geçmeme şu kadarcık var, En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü'nü aldım" dedi.

Davran konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Çok güzel bir işin içindeydim. Zaten aynı kategoride iki yardımcı erkek oyuncu var, demek ki o filme iyi yardım edilmiş. Zaten hayranı olduğum, Türkiye'nin en önemli iki yönetmeninden birinin filminde oynadım. Araya da girmek istemiyorum. Çok teşekkür ediyorum. Sinemanın çocuğu olmak böyle bir şey. 'Yitirdiklerimiz'e gelmeden önce bir tane de en iyi erkek oyuncu ödülüyle taçlandıracağım bu kariyeri."