Cem Bölükbaşı’nın Formula 2’deki sözleşmesi feshedildi: Tüm yasal seçeneklerimizi değerlendiriyoruz

Cem Bölükbaşı’nın Formula 2’deki sözleşmesi, takımı Charouz tarafından karşılıklı anlaşmayla feshedildi. Bölükbaşı, Charouz Racing System'in mevcut kontratını haksız şekilde feshettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yılın başında Charouz Racing System ile 1+1 yıllık anlaşma imzalayan Cem Bölükbaşı'nın, Belçika Grand Prix öncesi kontratının feshedildiği duyuruldu. Bölükbaşı, Formula 2'de Türkiye adına yarışan ilk otomobil sporcusu olmuştu.

Bölükbaşı'nın kontratının "büyük bir ihlal" nedeniyle iptal edildiğini öne süren Charouz, yayınladığı açıklamada, hafta sonu Belçika’da düzenlenecek yarışta Cem Bölükbaşı’nın yerine Tatiana Calderon’la yarışacağını belirtti. Açıklamada, "Kolombiyalı sürücü, sözleşmesi karşılıklı anlaşmayla feshedilen 2022 sezonunun geri kalanında Cem Bölükbaşı’nın yerine 2019’dan bu yana ilk kez Formula 2’de yarışacak" denildi. 

BÖLÜKBAŞI: TÜM YASAL SEÇENEKLERİMİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Cem Bölükbaşı, şu ifadeleri kullandı:

"2022 Formula 2 sezonu için tam yıllık anlaşmaya sahip olduğum Charouz takımının son dört yarış için sunduğu yeni maddi talepleri karşısında tüm yapıcı ve iyi niyetli tavrımıza rağmen ortak mutabakata varılamadığından maalesef bu hafta sonu Belçika Spa'da yarışamıyorum. Haksız olduğuna inandığımız fesih süreci ve sözleşmedeki diğer ihlallerle ilgili tüm yasal seçeneklerimizi değerlendirmeye devam ediyoruz. Formula 2 serüveni benim için tabii ki burada bitmedi. Bize gelen farklı opsiyonları görüşüyoruz. Umarım en kısa sürede yeni, güzel gelişmeleri paylaşabilirim. Charouz takımında yer alan mekanik, mühendis ve tüm spor personeline bugüne kadar verdikleri tüm destekler için teşekkür eder ve kendilerine başarılar dilerim. Takım olarak birlikte çok iyi bir uyum yakaladık, hepimizin mutlu olduğu, çok iyi bir ilerleme kat ettik. Sportif açıdan herhangi bir konuyla alakası olmayan bu yaşananlardan ötürü ne yazık ki üzgünüz. Bize her koşulda destek veren sponsorlarıma ve genç motor sporları gönüllülerine karşı sorumluluğumun bilincindeyim. Bu yüzden her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim." (HABER MERKEZİ)