Cem Adrian, türkü yorumları serisine devam ediyor

Cem Adrian, Adrian, kendi bestelerinin yanı sıra Seçkiler –Essentials albüm serisiyle de türküleri özgün yorumuyla seslendiriyor. Serinin dördüncü albümü olan 'Seçkiler- Essentials 4/CEM' yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cem Adrian müzik kariyerinin 20'nci yılında, Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Ahmet Yurt’tan Nesimi’ye uzanan eserleriyle bir kültüre selam ve saygı albümü olarak tanımladığı 'CEM'i dinleyicileriyle buluşturdu. Türkü yorumları albüm serisinin dördüncüsü olan 'Seçkiler - Essentials 4/ CEM'de Adrian’a, üç telli curası(dede bağlaması) ile Gökhan Kılıç eşlik ediyor.

Cem Adrian albümde, Gökhan Kılıç’ın üç telli curası(dede bağlaması) eşliğinde Ötme Bülbül, Çeke Çeke, Dağlara Küstüm, Şu Kanlı Zalimin, Ervah-I Ezel, Eşrefoğlu, Beni Hor Görme, Ben Melanet Hırkasını, Yârim Derdini Bana Ver ve Kara Toprak adlı eserleri yorumladı.

Prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği albüm, Ankara’da Midas’ın Kulaklığı Stüdyoları’nda Erkan Tatoğlu teknisyenliğinde, hücum kayıt tekniğiyle kaydedildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)