Çelik: Cumhurbaşkanımıza dönük nefret söylemine destek verenler, demokrasi düşmanı dile yatırım yapıyor

AK Partili Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik nefret söyleminde bulunanlara destek verildiğini belirterek "Nefret siyaseti, nefret söyleminin sponsorluğunu yapıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik bir nefret söylemi olduğunu ve bu söyleme sessiz kalanların nefret siyasetine yatırım yaptığını belirtti.

Çelik'in mesajı şöyle: "Nefret söylemi gücünü söyleyenden çok destekleyenlerden alır. Nefret söylemine destek verenler ve sessiz kalanlar, nefrete 'yatırım' yapanlardır. Cumhurbaşkanımıza dönük nefret söylemine destek verenler ve sessiz kalanlar, nefret siyasetinin demokrasi düşmanı diline 'yatırım' yapıyorlar. Nefret siyaseti, nefret söyleminin sponsorluğunu yapıyor."

Erdoğan, Adem ile Havva'ya 'Cahil' dediği gerekçesiyle iktidara yakın kesimlerin hedef gösterdiği Sezen Aksu'ya yönelik olarak isim vermeden "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" demişti.  Halkın Kurtuluşu Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Sezen aksu'yu tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Gazeteci Sedef Kabaş "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur." dediği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Sedef Kabaş'ın gözaltına alınmasını şöyle eleştirmişti: 

"Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir." (HABER MERKEZİ)