Çelemoğlu davasında Soner Çetin'in tutukluluk hali devam edecek

Gaziemir'de Soner Çetin tarafından öldürülen Sevda Çelemoğlu davasında mahkeme, tanıkları dinledi. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istendi, Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Gaziemir ilçesinde Sevda Çelemoğlu isimli kadın, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Soner Çetin tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Tutuklanan Soner Çetin ile ilgili açılan davanın ikinci duruşması bugün Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları ile Çelemoğlu ailesi katılırken, kadın örgütleri de duruşmayı izledi.

Duruşmada tanıklar dinlenirken, Çelemoğlu'nun kardeşi, Çelemoğlu'nun öldürülmeden önceki dönemde de sanık tarafından ailesiyle tehdit edildiği yönünde açıklamalarda bulundu. Başka bir tanık olan Çelemoğlu'nun komşusu ise Çelemoğlu ve Çetin'i evli sandıklarını belirterek, sanık Çetin'in Çelemoğlu'nun kendini aldattığı yönündeki ifadelerinin aksine, eve ağabeyinden başka giren kimsenin olmadığını söyledi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, otopsi raporu ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını isteyerek, sanık Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava, 27 Aralık tarihine ertelendi.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Duruşma sonrası Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Avukat Barış Özbay, Çelemoğlu ailesinin yanında olduklarını ifade ederek, “Katil olayın işlenişine dair dinletilen tanıklara sert bir şekilde çıkış yaptı. Hala ölünün anısına saygısızlıkla yaklaşan bir ifade ve üslupla hareket etti. Kendisi şiddet uyguladığı halde hiç şiddet uygulamadığını iddia etti. Pek çok katledilen kadının durumunda olduğu gibi benzer bir açıklama, tutum ve davranışı sürdürmeye devam etti. Biz pek çok dosyada olduğu gibi Sevda Çelemoğlu'nun da yanındayız. Mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Gaziemir ilçesinde geçtiğimiz temmuz ayında 3 çocuk annesi Sevda Çelemoğlu, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Soner Çetin tarafından öldürüldü. Sarnıç Polis Merkezine giderek teslim olan Çetin, Çelemoğlu'nun sevgilisi olduğunu öne sürerek, ayrılmak istediği için öldürdüğünü itiraf etti. Olaya ilişkin açılan davanın ilk duruşmasında ise Çetin, psikolojik sorunları olduğunu iddia ederek pişman olduğunu öne sürdü. Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise HTS kayıtları ile cep telefonunda suça dair delillerin araştırılmasını isteyerek, Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.