Çekmeköy'de park yıkımına yürütmeyi durdurma kararı verildi

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Çekmeköy'deki parkla ilgili imar planına karşı açılan davada 'yürütmeyi durdurma' kararı verildiğini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı'na akaryakıt istasyonu yapılmasının önünü açan imar planına karşı İBB'nin açtığı davada mahkeme, yürütmeyi durdurma karar verdi.

Kararı duyuran İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, şu açıklamayı yaptı:

“Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi'nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mevcut yeşil alanı ‘Akaryakıt Alanı'na dönüştüren imar planlarına ilişkin; İBB olarak açtığımız davada ‘Yürütmeyi Durdurma' kararı verilmiştir”

NE OLMUŞTU?

Çekmeköy'deki Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı'na akaryakıt istasyonu yapılmasının önünü açan imar planı geçtiğimiz yıl İBB Meclisi'nden geçmişti. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mayıs ayında onaylanmıştı. Plan değişikliği ile Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan ve aynı zamanda deprem toplanma alanı olan Çekmeköy Belediyesi'ne ait 2 bin 900 metrekarelik Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı'nın 2 bin metrekarelik kısmına “Akaryakıt ve LPG İstasyonu” fonksiyonu verilmişti. Park alanına önceki gün yıkım için gelen iş makineleri mahallelinin tepkisi üzerine ayrılmak zorunda kalmıştı. Mahalleli parkta nöbet tutmaya başlamıştı. (HABER MERKEZİ)