Çek Cumhuriyeti'nde dördüncü sağlık bakanı atandı

Nüfusa oranla dünyada en çok Covid-19 kaynaklı ölümün yaşandığı Çek Cumhuriyeti'nde, salgının başından bu yana dördüncü sağlık bakanı göreve başladı.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babis
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü kaynaklı ölümlerin ve vakaların hızla arttığı Çek Cumhuriyeti'nde, Başbakan Andrej Babis salgının başından bu yana dördüncü sağlık bakanını atadı. Ekim ayında sağlık bakanı olarak göreve başlayan Jan Blatny'yi görevden alan Babis, yerine Prag Hastanesi müdürü Petr Arenberger'i getirdi.

'SPUTNİK V' ANLAŞMAZLIĞI

Blatny daha önce, Rusya'da geliştirilen Sputnik V aşısının uygulanması konusunda Devlet Başkanı Milos Zeman ile karşı karşıya gelmişti. Görevden alınma kararının 'politik bir adım' olduğunu söyleyen Blatny, düzenlediği basın toplantısında "Kendi uzmanlığıma dayalı kararlar verdim, bu yüzden vicdanım rahat" dedi.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyici kurumları tarafından onaylanmadan önce Sputnik V aşısının Macaristan'da kullanılmasına itiraz eden Blatny, AB'deki aşı krizinin Sputnik V tedarikiyle giderebileceğini söyleyen Başbakan Babis'i de eleştirmişti. 

NÜFUSA ORANLA EN YÜKSEK COVID ÖLÜMÜ

Our World in Data'nın verilerine göre, nüfusa oranla dünyada en çok Covid-19 kaynaklı ölümün yaşandığı Çek Cumhuriyeti'nde 1 milyon 500'den fazla vaka kaydedildi. 10.7 milyon nüfuslu ülkede, ölü sayısı 27 bin 300'ü aştı. (DIŞ HABERLER)