Caz dünyası Kaş'ta buluşuyor: Festival 27 Ağustos'ta başlıyor

2. Kaş Caz Festivali, müzik tutkunlarını buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalde Birsen Tezer, Jülide Özçelik, Cenk Erdoğan, Tuluğ Tırpan gibi caz dünyasının pek çok önemli ismi yer alacak.

Birsen Tezer, festivalin ikinci gecesinin kapanışını yapacak.
Google Haberlere Abone ol

ANTALYA – İlki 2019’da düzenlenen, geçen yıl ise korona virüsü salgını nedeniyle iptal edilen Kaş Caz Festivali’nin ikincisi 27- 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

FESTİVAL DJ BARTHEZ’LE BAŞLAYACAK

Festivalin ilk gününde DJ Barthez özel setiyle sahne alacak. Hür FM, Radio Contact, Radio 2019 ve Radio Oxi-gen gibi radyolarda müzik yapan DJ Barthez, 2010 yılından bu yana Joy FM’de yer alıyor ve son 7 yıldır da JoyJazz’ın küratörlüğünü yürütüyor. Stevie Wonder, Tony Bennett, Nile Rodgers, Alicia Keys, Duran Duran, Macy Gray ve Beirut gibi isimlerin önünde çaldığı warm-up set’leriyle tanınan DJ Barthez, Türkiye’deki sayısız festivale performansıyla katkıda bulundu.

1920’LERİN CAZ ATMOSFERİ

Cem Tuncer, Alper Yılmaz ve Ediz Hafızoğlu’ndan oluşan ‘Cem Tuncer Trio’ Kaş Caz Festivali sahnesinde olacak. İlk gecenin bir diğer ismi ise Flapper Swing… Django Reinhardt ve Stephane Grappelli’nin izinden giden akustik caz grubu Flapper Swing, 1920-30’ların caz atmosferini getirecek.  Türkçe caz müziğinin tanınmış isimlerinden Jülide Özçelik de açılış gecesini renklendirecek. Özçelik’e ‘Cem Tuncer Trio’dan Cem Tuncer ve Ediz Hafızoğlu ile birlikte Efecan Tuncer, Serhan Erkol eşlik edecek.

Flapper Swing, festivalin ilk gecesi sahneye çıkacak.

ALTERNATİF YAŞAM İÇİN CAZ

Kaş Caz Festivali’nin ikinci gününde Mesut Yücel sahne alacak. İkinci günün programı ‘Social Inclusion Band’la (SIB) devam edecek. 

BİR KUŞAĞIN BULUŞTUĞU GRUP

Programın ikinci gecesi Ediz Hafızoğlu’nun liderliğindeki ‘Nazdrave’ grubu gün batımından hemen sonraki saatlerde sahneye çıkacak. Kendisini yarı Likyalı, yarı Balkan olarak tanımlayan Hafızoğlu ve arkadaşlarının müzikal yolculuklarını yansıttıkları ‘Nazdrave’ projesi, kendi kuşağının önemli müzisyenlerini bir araya getiriyor. Hafızoğlu’nun davul çaldığı grupta, Bîdar vokaliyle, Barış Doğukan Yazıcı trompetiyle, Serhan Erkol alto saksafonuyla, Engin Recepoğulları tenor saksafon, Adem Gülşen tuşlu çalgılarıyla, Cem Tuncer gitarıyla ve Alper Yılmaz da bas gitarıyla bir araya gelecek.

PERDESİZ GİTARLA VEDA

Birsen Tezer ikinci gecenin kapanışını yapacak. Tezer’e bas gitarda Gürol Ağırbaş, akustik gitar ve vokalde Tunç Öndemir, elektrogitarda Emre Tankal ve davulda Derin Bayhan katılacak. Festivalin son gecesinde yine DJ Barthez sahne alacak. Volkan İncüvez ise doğaçlamalardan elektroniklere ve modern aranjmanlara doğru giden türler arası bir yolculuk yapacak.

Tuluğ Tırpan, Şentürk Öztaş ve Mustafa Olgan’ın oluşturduğu caz grubu “İyi, Kötü, Çirkin” batı ve doğu tınılarını birleştiren parçalarıyla dinleyicilere seslenecek. Festival, perdesiz gitarla sona erecek. Perdesiz gitarda Cenk Erdoğan, davulda Ekin Cengizhan Davul ve kontrbasta Baran Say’ın yer aldığı ‘Cenk Erdoğan Trio’ müzikseverlerle buluşacak. (DUVAR)