Çaykur fabrikasında iş cinayeti: 1 işçi düşerek öldü

Artvin'deki Çaykur fabrikasında elektrik işçisi Hüseyin Özçep düşerek öldü. İş cinayetinin ardından DİSK Gıda-İş, eski iş cinayetlerini de hatırlatarak Çaykur'u önlem almaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin'in Hopa ilçesinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (ÇAYKUR) ait fabrikada bir işçi öldü. Elektrik işçisi Mustafa Özçep, Artvin-Hopa Çay Fabrikası’nda bir arızayı tamer ederken düşerek vefat etti.

Hopa Çay Fabrikası’nda 8 yıldır elektrik teknisyeni olarak çalışan 37 yaşındaki Mustafa Özçep evli ve üç çocuk babasıydı. Düştükten sonra Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özçep, müdahalelere karşın kurtarılamadı. Özçep Merkez Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Başköy’de toprağa verildi. 

DİSK GIDA İŞ: GEÇEN SENE 3 ARKADAŞIMIZ ÖLMÜŞTÜ

DİSK Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi Ramazan Küçüksarı Özçep'in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'da iş cinayetlerine karşı derhal önlem alınması gerektiğini söyledi. Küçüksarı, şöyle konuştu:

“Artvin-Hopa Çay fabrikasında çalışan elektrik işçisi Mustafa Özçep arıza tamiri sırasında düşerek hayatını kaybetti. Bir yıl önce yine Hemşin Organik Çay Fabrikasında yaşanan patlamada üç işçi arkadaşımız hayatını kaybetmişti. ÇAYKUR, kamu kurumu olarak çalışan işçilerin can güvenliğinden sorumludur. İş yerlerinde işçilerin çalışma koşullarının düzenlenmesi, güvenlik içinde çalışma işletmenin sorumluluğundadır. 

Görünen odur ki ÇAYKUR daha önce yaşanan kazalardan ve ölümlerden sonra hiçbir önlem almamıştır. Yaşanan ölümün sorumlusu hiç kuşkusuz doğrudan yöneticilerdir. Bir kamu kurumunda art arda iş cinayetleri yaşanıyorsa ve denetim yapılıp önlemler alınmıyorsa, bunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da sorumluluğu vardır. Aynı zamanda, ÇAYKUR'da ‘yetkili’ olduğunu iddia eden Öz Gıda-İş Sendikasının sorumluluğu vardır. Son yaşanan ve ölümle sonuçlanan Artvin-Hopa Çay Fabrikasındaki iş cinayetinde olduğu gibi; işçilerin hayatı, sağlığı hiçe sayılıyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmıyor. Yaşanan iş cinayetinde derhal ve etkin bir soruşturma yapılsın. Bu olayda sorumlu olanlar görevlerinden el çektirilsin ve yargılansın."

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi de Özçep'in ölümünün ardından paylaşımda bulundu.