Çayır: Ülke, ülkücü bir cumhurbaşkanı adayıyla karşılaşacak

Milli Yol Partisi’nin Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin olağan kongresi öncesinde seçim ittifakı ve cumhurbaşkanlığı adaylarına dair açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yıllarca Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) ve Cumhur İttifakı içerisinde siyaset yapan Remzi Çayır öncülüğünde kurulan Milli Yol Partisi örgütlenme çalışmalarında sona geldi. 30 Ekim’de Ankara’da, Atatürk Spor Salonu’nda 1’inci Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek olan MİLLİ YOL bu süreçte 45 ilde ve ilçelerinde kongresini tamamladı.

Ankara’da kongre öncesi gazetecilerle bir araya gelen Milli Yol Partisi’nin Genel Başkanı Remzi Çayır, “Bize inanmış bir hareket var, Muhsin Yazıcıoğlu sevdalıları var, vatan delileri var, ülkeye kendini adamış ülkenin delileri var” dedi.

Büyük kongrelerini tamamlamalarının ardından HDP hariç bütün siyasi partilerle görüşme gerçekleştireceklerini ifade eden Çayır, cumhurbaşkanı adaylığına dair, “Milli Yol Partisi öncülüğünde ülke, ülkücü bir cumhurbaşkanı adayı ile karşılaşacak” ifadelerini kullandı.

‘ADAM DEVLETLEŞTİ’

Türkiye’de ekonominin kötü olduğunu, liyakatli kadroların görev almadığını, özellikle gençlerin yurt dışına gittiklerini belirten Çayır, partiyi kurma amaçlarına dair, “Ekonomi üretim ekonomisi olsaydı, adalet ayakta tutulmuş olsaydı, liyakat olsaydı Milli Yol’a gerek yoktu. Biz bir hevesle siyasi parti kurmadık. Türkiye’de temel sorunlar çözülmüyor” dedi.

Türkiye’de 70 ili gezdiklerini, yapısal ve sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Çayır, siyasi partiler açısından da bir değişime ihtiyaç duyulduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki gibi cani olan siyaset, siyasetçinin kendisini, çevresini, partisinin zengin etme, güç elde etme, aracı olmaktan çıkmadığı müddetçe yani süreli hale, şeffaf ve hesap verebilir hale gelmediği müddetçe, insanın insafına terk edilmiş hale gelir. Adam iyiyse, azıcık dürüstse hesap verir, iyi şeyler yapar. Yoksa da Tayyip Bey gibi devlet deşer. 2002’de söylediklerini hatırlayın. Kötü şeyler söylemedi. ‘Bu adaletsiz Türkiye’de yaşanır mı?’ dedi. Bu adaletsizliğe itiraz etti aynı bizim gibi. ‘Bu hırsızlığa bu ülke layık mı?’ dedi. İtiraz etti rüşvete, yolsuzluğa. Yoksulluğa da itiraz etti, ben de ettim ama şimdi adam devletleşti. Sistem adamı devletleştirdi. Bu böyle gitmemeli. Delilerin ortaya çıkması lazımdı. O deliler biziz. Milletle buluştuğumuzda biz tarih yazacağız inanıyorum. Türkiye’de şu an umutsuzluk ve karamsarlık var.”

‘MİLLİ YOL İTTİFAKI KURACAĞIZ’

CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, SAADET ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa’yı anlamadığını, masanın umut olmadığını ifade eden MİLLİ YOL Genel Başkanı Çayır, “Benim anlamadığımı vatandaşın anlamasını beklemeyin. Bizim kuracağımız birlikteliğe Milli Yol Partisi bir hareket başlattı. 30 Ekim’den sonra göreceksiniz. Yapacağımız kongreden sonra bütün siyasi partilerle görüşeceğiz ve öyle ortaya uçuk kaçık, masal anlatmaya gerek yok” diye konuştu. İttifak çalışmalarına dair de bilgi veren Çayır bu konuda şunları söyledi:

“Milletin hayatını kolaylaştırmak için rasyonel yaklaşımlarla bir birliktelik kuracağız. Milli Yol İttifakı’nı kuracağız. ‘Türkiye İttifakı, Milli Yol İttifakı, Millî İttifak, Vicdan İttifakı, Adalet İttifakı’ diyebilirsiniz. Bir ittifaka ihtiyaç var. Şu anda sistemin ucubeliğinden ve lüzumsuzluğundan dolayı hiçbir parti ‘ben ülke yöneteceğim’ diyemiyor. Ortak adayla milletin huzuruna çıkmayı hedefliyor. Partilerin bir araya gelmesinin öncülüğünü yapacağız.

‘ÜLKE, CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ ÜLKÜCÜ BİR CUMHURBAŞKANI ADAYIYLA KARŞILAŞACAK’

MİLLİ YOL Genel Başkanı Çayır, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da partisinin görüşünü açıkladı. “Konuşacağımız isimler karar verirse cumhuriyet tarihinde ilk kez Milli Yol Partisi öncülüğünde ülke, ülkücü bir cumhurbaşkanı adayı ile karşılaşacak” diyen Çayır MHP lideri Devlet Bahçeli’ye dönük eleştirilerini de kayda geçerek şöyle devam etti:

“‘Gel vatan sizden hizmet bekliyor’ diye ülkücülere denildi. Ülkücüler koşa koşa gitti. Artık söz sırası ülkücülerin, milliyetçilerin, maneviyatçıların ve bu ülkeye ömrünü vakfetmiş ve gerçekten bu ülkenin her türlü zorluğunu yaşamış insanların önlerinde yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Sıra bu ülke için kendini feda etmişlerdedir. Belki yarın birisi çıkıp diyecektir ki ‘Ya ülkücü diyorlar bunlar kim? Ülkücülükse bizim parti var’ Var mısın Sayın Bahçeli? Çıkıyor musun, kendi adına oy istiyor musun? ‘Ben adayım, bana oy verin ülke yöneteceğim’ diyor musun? Demiyorsun. Başkasını işaret ediyorsun.”

‘BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ, PARTİDEN ÖTE TİCARETHANE’

Büyük Birlik Partisi’nden ayrılış sürecine dair yöneltilen soruya ise Çayır, “Büyük Birlik Partisi’nin şu anda bir partiden öte ticarethane olduğunu çok rahat ifade edebilirim. İsteyen istediği dersi alsın. Ben lafı yutkunarak söyleyecek bir adam değilim. Orada bir ideal arayanlar boşuna arıyordur. Orada kendi geleceğini arayanlar olabilir ama milletin, insanlığın geleceğini, umudu orada arayacak insanlara ben acırım, yazık. Boşuna zaman harcamasınlar. Onun için orada bir dava falan yoktur. Bize insanlar ‘Burası Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti’ diyebiliyor. Partiler kutsal değil. Partiler bize Allah’ın gönderdiği ayetler, hadisler değil. Sonuçta araç” ifadelerini kaydetti.

‘MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN AĞABEYİ YUSUF YAZICIOĞLU BİZİMLE BİRLİKTE’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MİLLİ YOL Genel Başkanı Çayır, Büyük Birlik Partisi’nin eski lideri, vefat eden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesinin kendilerini destekleyip desteklemediğine yönelik soruya da yanıt verdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’nun partilerinde olduğunu ifade eden Çayır, “Ailenin şu anki tutumları ile ilgili kendi adlarına konuşmam doğru olmaz ama dua ettiklerini biliyorum. Bizim başarılı olmamızı istiyorlar. Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile parti kurmadan önce üç dört defa görüştük, hasbihal ettik. Kendisi siyasete daha soğuk bakıyor. ‘Ben Muhsin Yazıcıoğlu değilim. Benden öyle bir şey beklemeyin’ diyor kendi ifadesiyle. Kendisini dışarıda tutmak istiyor. Saygı duyuyoruz” dedi.

ÜLKÜCÜ ADAY: DIŞARIDAN ARAYIŞIMIZ YOK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda partisinin alacağı konum da sorulan Çayır, “Siyaseten cevap vermeyeceğim ama arkadaşlarıma sormadım. Tek başıma cevaplamam doğru olmaz. Hiçbir günahın ortağı olmayız. Oturur konuşur beraber karar veririz. Ben yine belirteyim kendi adayımızla çıkma arzumuz daha yoğun. Ezber bozalım” yanıtını verdi.

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ülkücü adaylardan kastınız bugün tartışılan isimlerden biri mi?” sorusuna ise Çayır, “Ülkücü bir adayla çıkacağız derken, dışarıdan bir arayışımız yok. Dışarıdan ülkücülüğüne inandığımız bir aday çıkarsa arkadaşlarla oturur konuşuruz ve karara varırız” ifadelerini kullanarak yanıt verdi.

Bu yanıt üzerine yöneltilen, “Mahsur Yavaş’a kapıyı açık mı bırakıyorsunuz?” sorusuna ise Çayır, “Bir daha söyleyeyim, içeriden bir adayı kastediyorum. Dışarıdan bir aday olursa ülkücülüğüne, milliyetçiliğine, vatanseverliğine inandığımız bir arkadaş çıkarsa onu arkadaşlarımızla oturur, konuşuruz” dedi.

‘HDP HARİÇ HERKESLE GÖRÜŞÜRÜZ’

Kongrenin ardından siyasi partilerle yapılacak görüşmelere dair yöneltilen, “HDP ile görüşecek misiniz? HDP’ye kızgın, BBP’ye küskün müsünüz?” sorusuna karşılık HDP ile görüşmeyeceklerini BBP ile ise görüşebileceklerini belirten Çayır, “HDP hariç herkesle görüşürüz” yanıtını verdi.