Çay üreticilerine polis saldırısı: Çok sayıda kişi gözaltında

Artvin ve Rize'de yüzlerce üretici çayda dönüm başı uygulanan kotanın kaldırılması için gösteri düzenledi. Hopa'da polis protestoculara saldırdı, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ARTVİN-RİZE - Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından açıklanan dönüm başına günlük 17 kilogram çay alımı kotasına üreticilerin tepkisi büyüyor. 

Artvin'in Hopa ilçesi meydanında toplanan üreticiler basın açıklaması yaptı. Kotanın kaldırılmasını talep eden üreticiler, "Çaykur halkın satılamaz" şeklinde slogan attı. Daha sonra yürüyüş yapmak isteyen üreticilere polis izin vermedi ve dağılmalarını istedi. Ancak hiç bir yere gitmeyeceklerini söyleyen üreticiler yürüyüşe başladıkları sırada polisin saldırısıyla karşılaştı. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Üreticiler arkadaşları bırakılan kadar meydandan ayrılmayacaklarını duyurdu.



KEMALPAŞA'DA FABRİKA ÖNÜNDE EYLEM

Kemalpaşa ilçesinde ise, fabrika önünde toplanan üreticiler basın açılaması yaparak kota uygulamasının kaldırılmasını istedi. Eylem fabrika önünde devam ediyor.

ÇAYLARI YOLA DÖKTÜLER

Rize'nin Fındıklı ilçesinde meydanda bir araya gelen üreticiler hükümeti ve ÇAYKUR'u protesto etti. Açıklanan çay fiyatının az olduğuna dikkat çeken üreticiler uygulanan kotayla kendilerinin özel sektörün kucağına itildiğini söyledi.

Yanlarında sepet ve torbalarla getirdikleri çayları yola döken üreticiler, kendileri yararına çay kanunu yapılmasını ve kotanın kaldırılmasını talep etti. Eylemlerin devam edeceğini belirten üreticiler daha sonra dağıldı. (DUVAR)