Çay bahçesi işletmecisi yardım istedi: Belediye başkanı beni tehdit ediyor

Ereğli Belediyesi’nin çay bahçesini yedi yıldır işleten Selver Mertcan, çay bahçesi ihalesi nedeniyle Belediye Başkanı Oprukçu tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek yardım istedi.

Belediye başkanı tarafından tehdit edildiğini ileri süren Selver Mertcan, ihalenin iptaline ilişkin mahkeme kararını gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya Ereğli'de yaşayan Selver Mertcan, mülkiyeti MHP’li Ereğli Belediyesi’ne ait olan ve 7 yıldır işlettiği çay bahçesinin yeniden ihalesini almak isteyince iddiaya göre belediye engeliyle karşılaştı.

Belediye şirketinin kazandığı ihalenin usulsüz olduğunu öne sürerek mahkemeye başvuran Mertcan davayı kazandı ve ihale iptal edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından Mertcan, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.

MAHKEME İHALEDE USULSÜZLÜK TESPİT ETTİ

Konya’nın Ereğli ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde mülkiyeti MHP’li Ereğli Belediyesi’nde olan çay bahçesini yedi yıldır işleten Selver Mertcan geçtiğimiz aylarda yapılan çay bahçesinin ihalesine tekrar girmek istedi. Belediye tarafından ihaleye girmemesinin istendiğini iddia eden Mertcan, ihaleye girdi ancak kazanamadı. Ereğli Belediyesi’ne ait Bolkar şirketinin kazandığı ihalede, usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran Mertcan, davayı kazandı. Usulsüzlük olduğu kararını veren mahkeme, ihaleyi iptal etti. Yeni bir ihale yapılana kadar çay bahçesini tekrar çalıştırması gereken Mertcan, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.

‘BAŞKAN OPRUKÇU BENİ TEHDİT EDİYOR’

Yaşanan gelişmelerin ardından MHP’li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun kendisini sürekli tehdit ettiğini ileri süren Mertcan, şunları söyledi: “Çay bahçesi yeniden ihaleye çıkmıştı ama Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu bana ihaleyi vermedi. Karşıma şirketi çıkarttı. Şikâyette bulundum ve mahkeme kararı bozdu. Adam şimdi ayağına çağırıyor ve tehdit ediyor. ‘Sen ne yaparsan yap ben bozdurur gelirim’ diyor. Ben Cumhurbaşkanıma, Devlet Bahçeli’ye seslenmek istiyorum. Bu adam bize zulmetmek için mi geldi? Beni neden ekmeğimden ediyorsun? Ben BAĞ-KUR’umu ödeyemiyorum, vergim duruyor orada işliyor. Mahkeme kararı var, tehdit ediyor bu adam beni. ‘Çocuklarını işinden ettiririm’ diyor. Duysunlar benim sesimi.”

‘DEVLETİMİN MALI’

“Mahkeme kararı bozunca belediyeye gidiyorum, dilekçemi vermiyorlar” diyen Mertcan, "Burayı yıkacaksın diye beni tehdit ediyor. Gittim kaymakamlığa müracaat ettim ‘bir şey yapamayız’ dediler. Adliye’ye gittim ‘bu karar varken yıkarsa suç işler’ dediler. Burayı mahkeme sürecinde benim işletmem lazımdı, adam açtırmadı bana. Çocuklarımla beni tehdit ediyor. Ben bu adamın tapulu malını almadım, devletimin malı, bana da ebedi değil burası” siteminde bulundu. Oprukçu’nun her türlü zulmü uyguladığını söyleyen Mertcan, “İhaleden önce çocuğumu dövdüler. Korku hücresinde mi yaşıyoruz biz? Müfettiş istiyorum belediyeye. Altı ay önce dövdüler, çocuğumun dilekçesi var adliyede, hiçbir soruşturma yok. Müfettiş istiyorum Cumhurbaşkanıma sesleniyorum bana yardım edin” ifadelerini kullandı.

İddiaları sorduğumuz Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.