Çavuşoğlu: İki ülke PKK'ya destek veriyor, NATO'da bunu konuşmalıyız

İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliğiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bu iki ülke PKK'ya açık şekilde destek vermektedir. NATO müttefiklerimizle bu konuları konuşmalıyız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan "NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı"na girişte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'TÜRKİYE'NİN TUTUMUNUN SEBEBİ GAYET NET'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Finlandiya ve İsveçli mevkidaşları ile bu akşam görüşeceklerini aktaran Çavuşoğlu, NATO üyeliği meselesinde “Türkiye'nin tutumunun sebebinin gayet net olduğunu” söyledi.

Çavuşoğlu, “NATO bir birlik, uluslararası örgüt değil. NATO adı üstünde müttefiklik. Bu ne gerektirir? Bu sadece güvenlik meselesi değil, omuz omuza dayanışma gerektirir. Her alanda. Özellikle güvenlik konusunda bir tehdit olduğu zaman” diye konuştu.

'AÇIK KAPI POLİTİKASINI EN BAŞINDAN BERİ DESTEKLEDİK'

İsveç ve Finlandiya'nın PKK'ye destek verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Bu da halkımızın hissiyatını olumsuz yönde etkiliyor, gözümüzün önünde tüm uyarılarımıza rağmen. Dolayısıyla müttefik olacak bir ülke açıkça PKK/YPG'ye, her gün bize saldıran askerlerimizi, polisimizi şehit eden sivillerimizi şehit eden terör örgütüne destek vermemeleri gerekiyor” dedi.

Türkiye'nin NATO'nun açık kapı politikasını başından bu yana desteklediğini belirten Çavuşoğlu, geçmişte birçok NATO üyesinin, bazı üyelerin üyeliklerin karşı oldukları dönemde Türkiye'nin onların üyeliklerini desteklediğini hatırlattı.

'MÜTTEFİKLERİMİZİN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Çavuşoğlu, “Bu iki ülke PKK ve YPG'ye açık bir şekilde destek vermektedir. Bunlar terör örgütüdür. Bunlar, dün de dahil olmak üzere her gün saldırılar gerçekleştiriyor. Dün askerimiz şehit oldu. Bu kabul edilemez. Bizim müttefiklerimizin terör örgütlerini desteklemesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“Bizim savunma sanayimize, bizim müttefiklerimizden ithal ettiğimiz ürünlerde kısıtlamalar oldu. Bu sebeple Türk halkının büyük bir kesimi bu ülkelerin üyeliklerine karşı. Çünkü bunlar PKK ve YPG terör örgütlerini destekleyen ülkeler. Bizlerden bu ülkelerin üyeliklerinin önüne geçmemizi ve engellememizi istiyorlar. Biz NATO müttefiklerimizle ve bu ülkelerle bu konuları konuşmalıyız.” (HABER MERKEZİ)