Çatıdan düşen kadın İsrailli eylemci değil, işine son verilen otel çalışanıymış

Sosyal medyada paylaşılan bir videonun İsrail'e destek için Mısır'da bir otelin çatısına çıktıktan sonra aşağı düşen bir kadını gösterdiği iddia edildi. Bu iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 3 ayı aşkın zamandır sürerken, sosyal medyada da saldırılara ve bu bağlamda yapılan protestolara ilişkin görüntüler paylaşılmaya devam ediyor. Son olarak, dolaşıma giren bir görüntünün, İsrail'e destek vermek amacıyla Mısır’da bulunan bir otelin çatısına çıkan ve oradan aşağı düşen İsrailli bir eylemciyi gösterdiği iddia edildi. Fakat Teyit doğrulama platformunun yaptığı araştırma, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu

MISIR BASINI: İŞTEN ÇIKARILAN ESKİ BİR OTEL ÇALIŞANIYDI

Buna göre, video, internette tersine görsel arama yöntemiyle araştırıldığında, görüntülerin 13 Ocak tarihinden bu yana Mısır merkezli birçok sosyal medya hesabı tarafından paylaşıldığı görüldü. Paylaşımlarda kişinin Mısırlı genç bir kadın olduğu belirtiliyordu, İsrailli olduğuna dair ise herhangi bir ifade yer almıyordu.

Görüntülere Mısır merkezli haber sitelerinden de ulaşıldı. Haberlerde olayın başkent Kahire’nin Boulaq Abu El Ela bölgesinde bulunan bir otelin 26’ıncı katında yaşandığı, aşağı düşen genç kadının, olayın yaşandığı otelin çalışanı olan Mısırlı bir kadın olduğu belirtiliyordu. Haber sitelerinde 20’li yaşlarının sonunda olduğu söylenen kadının, yakın zamanda eşinden ayrıldığı ve psikolojik sorunlar yaşadığı da aktarılıyordu.

Buna göre, psikolojik sorunları sebebiyle kısa süre önce çalıştığı otel tarafından işten çıkarılan kadın Kahire’de bir akıl hastanesinde şizofreni tedavisi görüyordu. 

HABERLERDE 'İSRAİL DESTEĞİ' İLE İLGİLİ BİR İFADE YOK

İddiaya konu olan videodaki kadının aşağı düşmeden önce kendisini kurtarmayı deneyen otel çalışanları ile konuştuğu görülüyordu. Ancak, olayı konu alan haberlerde kadının aşağıya düşmeden önce yaptığı konuşmada, İsrail’i destekler bir cümle kurduğuna dair bir aktarıma rastlanmadu. Kahire polisi olayla ilgili bir soruşturma da başlattı.  

Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için Mısır merkezli doğrulama organizasyonu Akhbar Meter’a ulaşan Teyit'in aktardığına göre, Akhbar Meter, çatı katından düşen kadının İsrail’i desteklediğine dair kanıtın olmadığını belirtirken, kadının şizofreni hastası olduğunun ve intihar ettiğinin düşünüldüğünü söyledi. Bu bağlamda, incelenen video ile ilgili şu sonuçlara varıldı: Görüntüler İsrailli bir aktivisti göstermiyor. Görüntülerdeki kişi, Mısır’da bulunan bir otelin çalışanı. (DIŞ HABERLER)