Çatalca Belediye Başkanı Güzel, maden ocağı protestosuna katıldı

Çatalca'nın Gümüşpınar Mahallesi'nde yapılmak istenen maden ocağına karşı düzenlenen protestoya katılan Güzel, 'Madene karşı duruşumuz sürecek' diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Çatalca’nın Gümüşpınar Mahallesi’ne yapılmak istenen maden ocağına karşı düzenlenen protestoya katıldı. 

Bölgede yaşayanların “Madene Hayır”, “Her Ağacı Savunacağız” dövizleriyle ÇED toplantısının yapılacağı yerin önünde toplandığı protestoda konuşan Güzel, "Çatalca Meclisi’nde de bu konuyu gündeme getirdik. Konunun takipçisi olacağız. Çatalca halkıyla birlikte madene karşı duruşumuz sürecek” diye konuştu. 

'MADEN OCAKLARINA SONUNA KADAR KARŞI DURACAĞIZ'

Çatalca’da maden ocaklarının açılmasına sonuna kadar karşı duracaklarını belirten Güzel, “Bugün burada bir maden ocağının ÇED toplantısı için toplanmış bulunuyoruz. Çatalca hepimizin. Bu konu geçtiğimiz Cuma günü meclis gündemimize getirilmiş, bir meclis üyemiz tarafından bilgi verilmişti. Ben de bu konunun siyaset üstü tutulması gerektiğinden bahsederek siyaset yapan herkesin bu toplantı gün ve saatinde Gümüşpınar Mahallemizde olması gerektiğini ifade ederek davet etmiştim. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığımız bundan sonraki süreçte de devam edecektir ve bunun takibi de bütün siyasetçilerin gündeminde olacaktır. Hep beraber takip edeceğiz” dedi.

TUTANAK HAZIRLANDI

Kuzey Ormanları Savunması’nın da yer aldığı eylemde, ÇED toplantısına girilmemesi kararı alındı ve bunun bir tutanakla ilgili bakanlığa iletilmesi görüşünde anlaşıldı. Hazırlanan tutanak Belediye Başkanı Güzel, CHP İlçe Başkanı Yakup Yaşar, diğer siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar tarafından imzalanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.