Çataklı: 'Barınma talimatı Kobani'den, eylem talimatı Münbiç’ten...'

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Taksim saldırısıyla ilgili talimatın nereden geldiğiyle ilgili 'kafa karışıklığı'na sosyal medya hesabı üzerinden açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Taksim saldırısıyla ilgili 'kafa karışıklıkları' gidermekle ilgili açıklamalarda bulundu. Çataklı, İstiklal’deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani’den, Eylem talimatı Münbiç’ten..." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası, "Biz, bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık. Tekrar altını çizerek ifade ediyorum: Amerikan Büyükelçiliğinin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır" açıklamasında bulunmuştu.

Soylu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün yaptığı konuşmadaysa, " İstiklal saldırısı PKK'nın daha önce defalarca gördüğümüz sivil katliamlarından biridir. Mersin saldırısı da İstiklal saldırısı da Münbiç'ten oldu" dedi.

Taksim saldırısının talimatıyla ilgili farklı yerlerin işaret edilmesinin ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak,  "İstiklal’deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani’den, Eylem talimatı Münbiç’ten, Saldırıdan sonra teröristin saklanması talimatı Kamışlı’dan! Çarpıtarak korumaya çalışmayın Olayın faili PKK/PYD’dir" dedi. (HABER MERKEZİ)