Casuslukla suçlanan 33 kişi sağlık kontrolünden geçirildi

İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD için çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 33 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, MOSSAD adına faaliyet yürüttükleri iddiasıya gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolüne götürüldü. 

Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırmaya yönelik amaçlarının olduğu iddia edilen 46 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmişti. 

2 Ocak'ta İstanbul'un Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Arnavutköy, Küçükçekmece, Eyüpsultan, Sultangazi, Esenyurt, Kağıthane, Bakırköy, Başakşehir, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Fatih, Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da 57 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda 33 şüpheli gözaltına alındı. 

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 143 bin 830 Euro, 23 bin 680 dolar nakit para, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, 1 adet adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyal ele geçirildi.

İsrail istihbarat servisi yetkililerinin şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, savaştan sonra Filistin lehine çalışmalar yapan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediği iddia edildi.

Şüphelilerin aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip ettiği, bazı kişilerin fotoğraflarını çekerek bu kişilere ait bilgileri İsrail ile paylaştığı öne sürüldü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. İsrail'in Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelerde yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları olduğu iddiasına değinen Erdoğan, "Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde bedelini çok ama çok ağır öderler" demişti. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler casus mossad israil