'Casus cinayeti' şüphelisi öldürüldü: Saldırıda 'Hindistan' iddiası

'Casus' olduğu iddia edilen bir Hindistanlı, Pakistan'daki bir hapishanede öldürüldü. Silahlı bir grup erkek, bu cinayetin şüphelisini vurarak öldürdü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'da 'casusluk' yaptığı iddiasıyla tutuklanan Hindistan vatandaşını 2013 yılında öldürmekle suçlanan kişi, silahlı saldırganlarca öldürüldü. Casusluktan hüküm giyen Sarabjit Singh, Pakistan'da tutulduğu hapishanede diğer iki tutuklu tarafından tuğla ve jiletlerle saldırıya uğramış, ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

'ŞÜPHELİLERDEN BİRİ OYDU AMA BERAAT ETTİRİLDİ'

İsimlerinin verilmemesi şartıyla Reuters haber ajansına konuşan iki polis yetkilisi, Singh'e saldıran kişilerden birinin eski tutuklu Amir Sarfraz Tamba olduğunun tespit edildiğini söyledi. Reuters'ın gördüğü polis kayıtları da bu bilgiyi teyit etti. Fakat Tamba, 'cinayet' suçlamasıyla yargılandığı davada 2018 yılında beraat etmişti.

Polis raporlarına göre, şüphelinin erkek kardeşi Junaid Sarfraz, 14 Nisan Pazar günü Lahor'da yaşanan olaya ilişkin verdiği ifadede, silahlı bir grup erkeğin Tamba'nın evine girdiğini ve burada onu üç el ateş ederek öldürdüğünü söyledi. 

'SORUŞTURMANIN TAMAMLANMASINI BEKLEYECEĞİZ'

İçişleri Bakanı Mohsin Naqvi, basın toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Burada Hindistan'ın dahli olduğundan şüpheleniyoruz. Ancak soruşturmanın tamamlanmasını bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Naqvi, yaşanan son olayın, son aylarda meydana gelen 'hedef gözetilerek düzenlenen' saldırılara benzer olduğunu iddia etti. İslamabad yönetimi, bu saldırılardan da Yeni Delhi yönetimini sorumlu tutmuştu.

Bu saldırılardan biri, bu yılın başında yaşanmıştı. İslamabad yönetimi, iki vatandaşının öldürülmesi ile 'Hindistanlı ajanlar' arasında bağ olduğuna ilişkin 'güvenilir kanıtlar' olduğunu iddia etmiş, Hindistan ise bu iddiayı 'yanlış ve kötü niyetli propaganda' olduğunu savunarak reddetmişti. 2023 yılında Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) de kendi topraklarındaki suikast teşebbüslerinden Hindistanlı ajanları sorumlu tutmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)