Çarşafla hapishaneden kaçan mafya lideri yakalandı

İtalya'nın Sardinya Adası'nda tutulduğu yüksek güvenlikli hapishaneden yatak çarşaflarını uç uca ekleyerek kaçan Marco Raduano, bir yıl sonra Fransa'da yakalandı.

Fotoğraf: Carabinieri
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da Şubat 2023'te hapishaneden kaçan mafya lideri Marco Raduano, Fransa'da yakalandı. İtalya'nın Sardinya Hapishanesi'nin yüksek güvenlikli bölümünde tutulan Raduano, yatak çarşaflarını kullanarak hapishaneden kaçmayı başarmıştı. Her iki ülkeden yetkililer, Raduano'nun Fransa'da yakalandığı bilgisini teyit etti. 

The Guardian'ın aktardığına göre, Korsika Adası'ndaki Bastia'da gözaltına alınan Raduano, Europol'ün 'en çok aranan suçlular' listesinde 'tehlikeli' kategorisinde bulunuyordu. Geçtiğimiz yıl uç uca eklediği çarşaflarla hapishaneden kaçan 40 yaşındaki mafya liderinin 'suç ortağı' da gözaltına alındı. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, konuya ilişkin açıklamasında, Troiano'nun da İspanya'nın Granada kentinde yakalandığını duyurdu.

24 YIL HAPİS CEZASI İNFAZ EDİLİYORDU

Foggia merkezli 'beşinci mafya' çatısı altında faaliyet gösteren Gargano klanının lideri olan Raduano, aralarında organize suç, uyuşturucu kaçakçılığı ve yasadışı silah bulundurma gibi bir dizi suçtan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Europol de Raduano'nun cinayetler işlediğini, uyuşturucu kaçakçılığı ve haraç suçlarına karıştığını bildirmişti. Foggia'daki mafyanın yalnızca Gargano bölgesinde 360'ı aşkın kişiyi öldürdüğü düşünülüyor. Bu cinayetlerin yüzde 80'i ise henüz açıklığa kavuşturulmuş değil.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)