Carl Bildt'ten HDP için AK Parti hatırlatması: 2008'deki gibi güçlü bir tepki gerekiyor

İsveç ve Avrupa siyasetinin önde gelen isimlerinden Carl Bildt, HDP'nin kapatılması için hukuki süreç başlatılmasına ilişkin yorumunda 2008'de AK Parti'ye açılan kapatma davasını hatırlattı: Demokrasi bir kez daha, HDP'yi kapatma girişimleriyle tehdit altında. AK Parti tehdit altındayken olduğu gibi, güçlü bir tepki gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'in eski başbakanı, dışişleri bakanı ve Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin eş başkanı Carl Bildt, HDP'nin kapatılması talebine tepki gösterdi. Bildt, 2008'de AK Parti'ye açılan kapatma davasını hatırlatarak "Demokrasi kazanmıştı" dedi; HDP için de 'AK Parti'nin tehdit altında olduğu dönemdeki gibi güçlü bir tepki' çağrısında bulundu.

Carl Bildt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Katı Kemalist savcıların AK Parti'yi yasaklamak istemesinin üzerinden çok zaman geçmedi. Fakat demokrasi kazandı. Şimdi demokrasi bir kez daha, HDP'yi kapatma girişimleriyle tehdit altında. AK Parti tehdit altındayken olduğu gibi, güçlü bir tepki gerekiyor."  

Bildt, konuyla ilgili ikinci paylaşımında da, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA lideri Ali Babacan'ın HDP'ye açılan davaya tepki gösterdiğini belirterek, "İkisi de bir zamanlar AKP'nin geniş çaplı saygı gören liderleriydi" dedi. (DIŞ HABERLER)