Cargill şekerden çıkıyor, ete ağırlık verecek

Nişasta bazlı şeker üreticilerinden Cargill, daha kârlı olduğu için odağını gıda işleme ve et sektörüne çevirme kararı aldı. ABD merkezli şirketin, dünyanın en büyük şeker ticareti şirketlerinden Alvean’da sahip olduğu yüzde 50 hisseyi Copersucar’a satmaya hazırlandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cargill küresel şeker ticaretinden çekiliyor. Minneapolis merkezli şirket bu amaçla  Copersucar ile görüşmeler gerçekleştiriyor. 

Cargill'in küresel şeker ticareti şirketlerinden Alvean’da yüzde 50 hissesi bulunuyor. Bloomberg'e göre anlaşmaya varılması halinde yılın ilk çeyreğinde Cargill bu hisselerini Copersucar’a satacak.

AÇIKLAMA YAPILDI

Görüşmeleri doğrulayan Copersucar yayımladığı bildiride, “İki hissedar da Copersucar’ın Cargill’in Alvean hisselerinin tek sahibi olacağı bir anlaşmayı konuşuyorlar. Anlaşmaya varılır varılmaz bilgilendirme yapılacak” açıklamasını yaptı.

Cargill, ağırlık merkezini gıda işleme ve et sektörüne çevirmeye başlamıştı. Şirket ABD’nin en büyük üçüncü kırmızı et üreticisi konumunda ve et birimini ABD dışına da taşımaya başlamış durumda.

SENDİKAYA ÜYE OLAN İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Cargill'in Bursa'daki fabrikasında Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları işten çıkartılan işçiler, 1003 gündür direnişte. 14 işçi açtıkları davaları kazanmalarına rağmen işlerine iadeleri henüz gerçekleşmedi. Direnişin bininci gününde, Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı önünde eylem yapmak isteyen işçiler gözaltına alınmıştı. İşçilere, serbest bırakıldıktan hemen sonra da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle polis tarafından para cezası yazılmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

 

Etiketler Cargill şeker et