VİDEO

Canozan: Ağlama Ben Ağlarım, benim için dönüm noktası

Son dönemde Türkçe müziğin adından en çok söz ettiren isimlerinden Canozan, üretim süreçlerini, şarkılarını ve gelecek planlarını Gazete Duvar'a anlattı.

İSTANBUL - 'Ağlama Ben Ağlarım' ve 'Sar Bu Şehri' şarkılarıyla müzik piyasasına son dönemde damga vuran Canozan, evinin kapılarını Gazete Duvar'a açtı. 

Müzik platformlarında en çok dinlenen sanatçılar arasında yer alan Canozan, 'Ağlama Ben Ağlarım' şarkısının başarılı olacağını düşündüğünü söyledi, "Ama bu kadarını beklemiyordum" dedi.

'İDOLÜM BOB DYLAN'

Müziğinde beslendiği kaynakları anlatan Canozan, Bob Dylan'ın kendisinde önemli bir yeri olduğunu belirtti ve insanın yaratıcılık dürtüsünü tetiklediğini söyledi:

"Dinlediğin zaman bir yaratıcılık dürtün varsa çok gaza geliyorsun Bob Dylan dinlediğinde. Amerikan country müzik geleneğinden geliyor. O kadar güzel yazıyor ki... Büyüleyici..."

'20 GÜNDE DJ'LİK ÖĞRENDİM'

Canozan, elektronik müzik çalışmaları üzerinde yoğunlaşacağını ve yeni bir kitleye daha hitap etmek istediğini de vurguluyor. Evinde yer alan stüdyosunda her gün çalışmalar yapan müzisyen, "20 günde DJ'liği öğrendim, bir şarkıdan başka şarkıya rahatça geçebiliyorum" diye konuştu.

Yeni çalışmalarını da anlatan Canozan "Önce Selin Geçit'le bir şarkımız çıkacak. Sonra Ozan Buğra ile bir düetimiz çıkacak. Eylül-ekim aylarında yeni albüm çıkmış olur diye düşünüyorum. Büyük ve güzel bir klip çekmeyi düşünüyorum. Belki 5 şarkılık bir akustik performans videosu çekebiliriz. Bir yandan konserler devam edecek. Aralık ayından sonra elektronik müziğe ağırlık vereceğim. Ama ben biraz daha DJ'lik yapacağım yani. 2025 planım, elektronik müzikte dünyayı zorlamak."